Nije svaka ljubav romantična

Da li ste gledali ove malo drugačije filmove o ljubavi? (VIDEO)

Svesni smo da ljubav nije uvek ni srećna ni romantična, ali ovi filmovi su je odveli u drugu krajnosti

Filmovi
Autor:
Da li ste gledali ove malo drugačije filmove o ljubavi? (VIDEO)
Scena iz filma "Fantomska nit", Foto: Profimedia

Kada kažemo romantične komedije, nikome ne padne na pamet da takvi filmovi mogu da budu i više nego iznenađujući. Iako smo naviknuli da u takvim filmovima ekipa "živi srećno do kraja života", postoje neke od njih koje su u punom smislu reči - mračne.

Naime, samo se setite filma koji je ove godine bio nominovan za nekoliko Oskara, a to je "Fantomska nit". Ljubav koja je prikazana u ovom filmu malo je reći čudna. Naime, ona njega truje kako bi ga zadržala uz sebe, a on je svega toga zapravo svestan i to prihvata. Prisetimo se na trenutak i crne komedije "Jastog" u kojem osobe ako ne nađu partnera u roku 45 dana pretvaraju se u životinje.

Najbolji erotski filmovi ikada: Opasnost, misterija, zavera, prevara! (VIDEO)

foto: Profimedia

Postoje i antologijski filmovi koji imaju drugačije radnje, ali svih ih okuplja jedna zajednička crta, a to je - "morbidna" ljubav. Na ovaj ili onaj način. Pa tako Tarantino prikazuje ljubav između dvoje psihopata u filmu "Rođene ubice", a Roman Polanski se igra s ljudskim odnosima u filmu"Gorki mesec".

Poseban emocionalni rolerkoster smo svi doživeli dok smo gledali film "Bliskost" u kojem glavne uloge nose fantastični Džud Lou, Džulija Roberts, Natali Portman i Klajv Oven. Njihov četvero pokazuju koliko zapravo ljudski emocionalni odnosi mogu biti mračni i komplikovan. Iako smo okruženi komplikacijama, ovog vikenda prepustite se nekoj od komplikacija s našeg spiska i prisetite se da uvek može gore...

1. "Fantomska nit", 2017.

2. "Bliskost", 2004.

3. "Jastog" 2015.

4. "Tužna ljubav", 2010.

5. "Rođene ubice, 1994.

6. "Gorki mesec", 1992.

7. "Lepotica dana", 1967.

8. "Profesorka klavira", 2001.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs