I danas su tema brojnih rasprava

Najkontroverzniji filmovi svih vremena: Čudna ljubav, zavisnost i bolest! (VIDEO)

Filmovi nisu nikada jednoznačno prihvaćeni od strane kritike i javnosti, a neki od njih znaju izazvati i brojne kontroverze zbog tema koje prikazuju

Filmovi
11:13h Autor:
Najkontroverzniji filmovi svih vremena: Čudna ljubav, zavisnost i bolest! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Kontroverzi u filmskom svetu nikada ne nedostaje. Bilo da je reč o samim glumcima i ljudima koji su uključeni u stvaranje filma i njihovom ponašanju ili kada je u pitanju tematika koju određeni filmovi problematiziraju u svojim radnjama.

Znate li za sve probleme koji su se vezali uz film "Last Tango in Paris" u kojem glumi Marlon Brando? Naime, on je optužen zbog tog filma za silovanje glumice koja mu je u filmu bila ljubavna partnerka, a i sama javnost je bila zgrožena prikazom scene analnog seksa.

Film "The Dreamers", istog redatelja Bernarda Bertolučija, bio je takođe kontroverzan jer je prikazao pomalo incestuozan odnos između brata i sestre ali i čudnu ljubav između troje mladih ljudi.

"The Passion of the Christ" Mela Gibsona je takođe izazvao brojne kontroverze zbog prema nekima previše realističnih scena prikazu Hristove muke, a "Requiem for a Dream" šokirao je javnost jer su po prvi puta prikazane ekstremnosti u koje su ljudi spremni ući zbog svoje zavisnosti od droge.

Kako god da okrenemo, umetnost je tu da provocira i progovara o temama koje se inače ne mogu prikazati u ni jednoj drugoj sferi ljudskog delovanja. Mi smo odabrali one filmove koji su izazvali burne reakcije, ali su istovremeno i vrhunska ostvarenja svetske kinematografije.

"Blue Valentine", 2010.

"The Dreamers", 2003.

"Requiem for a Dream", 2000.

"Last Tango In Paris", 1972.

"The Passion of the Christ", 2004.

"Blue is The Warmest Colour", 2013.

"Nymphomaniac: Vol.I", 2013.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs