Neverovatno

Zgodna žena: 12 fenomenalnih činjenica koje niste znali o jednom od najgledanijih filmova na svetu!

Ne samo da naslov nije isti, već i ključni elementi u scenariju, pa na kraju i sam scenario je poprilično izmenjeno

Filmovi
Autor:
Zgodna žena: 12 fenomenalnih činjenica koje niste znali o jednom od najgledanijih filmova na svetu!
Foto: Profimedia

Baš kao što to obično i biva sa onim stvarima koje na kraju postanu čuvene, pre nego što se to dogodi, sledi mnogo komplikacija koje nisu planirane, a na kraju upravo one dovedu do toga da određeno umetničko delo (koja god forma da je u pitanju) dobija taj jedinstven i originalan oblik koji naposletku zaokruži čitavu priču i učini je odličnom.

Zgodna žena možda je i jedan od najboljih primera za to, s obzirom da je u pitanju komedija koja se nalazi u vrhu liste najpopularnijh klasičnih romatničnih komedija svih vremena i tako već više od dve decenije. Ne samo da naslov (koji ne bi privukao praktično nikoga) nije isti, već i ključni elementi u scenariju, pa na kraju i sam scenario je poprilično izmenjeno. A ne smemo ni da zamislimo kako bi ovaj kultni film izgledao da su glavne uloge pripale prvobitno namenjinima Silvesteru Staloneu i Meg Rajan.

Ni brdo para, ni plava krv: Zbog ovoga je Džulija Roberts neodoljiva muškarcima!

foto: Profimedia

Šta se još događalo tokom snimanja, te koje su interesantne činjenice zabeležene saznajte u nastavku:

1. Film je trebao da se zove "3 hiljade dolara" po svoti novca koju je Edvard trebalo da isplati Vivijan na kraju njihovom druženja.

2. Među glumicama koje su producenti razmatrali za ulogu Vivijan bile su Sandra Bulok, Meg Rajan, Sara Jesika Parker, Kristin Dejvis pa čak i Madona.

3. Na čuvenom filmskom posteru zapravo nije Džulija Roberts. Tačnije, glava Džulija Roberts spojena je sa telom njene dublerke Šeli Mišel. Na posteru Ričard Gir ima crnu kosu iako je u filmu sedokos.

4. Film je prvobitno zamišljen kao mračna drama o prostituciji u Los Anđelesu, a Vivijan je trebala da bude zavisnica od narkotika. Na kraju filma Edvard bi je oterao iz svog života, a ona bi sa novcem koji je zaradila otišla u Dizniland.

Ipak nam stiže III deo: Seks i grad bez Samante Džouns?!

foto: Profimedia

5. U proslavljenom "Beverli Vilšir" hotelu svi mogu iskusiti kako je izgledao život Vivijan i Edvarda za 'svega' 100.000 dolara. Paket uključuje boravak u penthausu i kupovinu na Rodeo Drajvu.

6. Ogrlica koju Edvard daje Vivijan vredela je 250.000 dolara zbog čega je na setu imala svog ličnog čuvara!

Ugledajte se na nju: 7 lekcija koje svaka žena može da nauči od Džulije Roberts!

foto: Profimedia

7. Legendarna crvena haljina u kojoj Vivijan odlazi da gleda operu trebalo je da bude crna. Kostimografkinja Marilin Vans preprirala se sa filmskim studiom oko haljine i nakon nekoliko probnih snimanja u haljinama različitih boja, uspela je u svojoj nameri i pobedila je crvena.

8. Ulogu Edvarda odbio je Silvester Stalone, a među glumcima koji su se takmičili za ulogu nalazili su se Džon Travolta, Krisofer Riv, Denzel Vašington i Danijel Dej Luis.

9. Ričard Gir u početku je mislio kako je lik Edvarda užasno dosadan. Bio je to jedan smešan mali scenario, rekao je tada.

10. U sceni u kojoj se Džulija Roberts smeje kada gleda crno-belu komediju na tv-u režiser Geri Maršal ju je golicao po tabanima kako bi joj izmamio osmeh.

Kako se neguje Džulija Roberts: Žena najlepšeg osmeha otkriva svoje tajne

foto: Profimedia

11. Džulija je bila vrlo nervozna tokom snimanja scena seksa i u jednom trenutku zbog toga je dobila osip.

12. Ričard Gir zaista je svirao klavir u filmu i sam je komponovao muziku koju svira.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs