o ovome bruji ceo internet

Šokantno priznanje slavnog filmskog reditelja: Scena silovanja je bila stvarna! (VIDEO)

Izjava čuvenog italijanskog reditelja Bernarda Bertolučija šokirala je danas svet

Filmovi 23.10.2017. - 18:06h Autor: tracara.com
Scena iz filma "Poslednji tango u Parizu", Foto: Profimedia

U intervjuu iz 2013. godine, na snimku koji je tek nedavno procureo na internet, režiser priznaje da je čuvena scena silovanja iz njegovog kultnog filma Poslednji tango u Parizu, bila stvarna.


Ono što je Holivud uradio ovoj glumici, pravi je horor: Tragedija o kojoj se priča! (FOTO)

 

Film iz 1972. godine, sa Marlonom Brandom i Marijom Šnajder, govori o čoveku koji se upušta u aferu nakon samoubistva supruge, i nakon premijere naišao je na mnogo kritika zbog scena seksa i silovanja, a i danas je njegova tema veoma kontroverzna.

 

Brando je u vreme snimanja imao 48 godina, a njegova partnerka tek 19.

 

Bertoluči je priznao da je scena silovanja u filmu bila stvarna i snimana bez pristanka Šnajderove, zbog toga što je, kako kaže, "želeo pravu reakciju devojke, a ne glumice".

 

“Nisam želeo da Marija odglumi poniženje i bes. Hteo sam da oseća taj bes i poniženje. Nikada se više nismo videli, mrzela me celog svog života”, rekao je reditelj.

 

Gnusna tajna iz filma Poslednji tango u Parizu: Nečuveno šta su uradili glavnoj glumici! (VIDEO)

Marlon Brando i ja smo doručkovali na podu stana u kojem smo snimali. Imali smo pecivo i maslac. Pogledali smo jedan drugoga i bez reči smo znali šta obojica želimo”, otkrio je dalje Bertoluči.

 

“Na neki način, bio sam grozan prema Mariji Šnajder jer joj nisam rekao šta će se dogoditi”.

 

O mučnom iskustvu progovorila je i sama Marija u intervjuu za Daily Mail 2007. godine. Tada je rekla da je osećala kao da su je silovali i reditelj i glumac.

 

Marlon mi je rekao: "Ne brini, to je samo film". Tokom te scene moje suze su bile stvarne”, priznala je glumica.

 

“Nakon snimanja te scene, Marlon me nije ni utešio niti mi se izvinio. Srećom, scenu nismo ponavljali”, dodala je Marija, koja je 2011. umrla od raka u 59. godini.

 

Nakon njene smrti, Bernardo je rekao da oseća "kao da joj je oduzeo mladost", ali i kako oseća krivicu, ali ne žali zbog svoje odluke.

 

Nakon premijere filma, francuska glumica više nikada nije snimila nijednu provokativnu scenu u životu. Nakon uspeha Poslednjeg tanga u Parizu, Marija je upala u vrtlog droge, a za svoj tadašnji život rekla je da je bio "rock’n’roll".

 

Mnoge poznate ličnosti osudile su na društvenim mrežama ovaj postupak reditelja i slavnog Branda, među kojima njima i Kris Evans, Džesika Čestejn, Ana Kendrik.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs