Silovanje se u neku ruku i desilo

Gnusna tajna iz filma Poslednji tango u Parizu: Nečuveno šta su uradili glavnoj glumici! (VIDEO)

Nisam želeo da Marija glumi poniženje i bes, želeo sam da bude ponižena i besna, otkrio je Bertoluči 43 godine kasnije
Filmovi
09:58h
Gnusna tajna iz filma Poslednji tango u Parizu: Nečuveno šta su uradili glavnoj glumici! (VIDEO)
Foto: Youtube Printscreen / Cinéfilos Malditos

Jedna od najkontroverznijih scena silovanja u istoriji filma, ona iz filma "Poslednji tango u Parizu", zaista je na neki način bila silovanje!

Kritika je tokom godina nahvalila Mariju Šnajder za tu ulogu, tvrdeći da u filmu iz 1973. godine "nije glumila već ispoljavala ulogu iz sebe".

Nažalost, utisak da je njena gluma tokom scene u kojoj je Marlon Brando siluje uz pomoć maslaca bila previše realistična, bio je tačan. Naime, glumica nije imala pojma šta će Brando da joj uradi pred kamerama!

Naime, reditelj filma Bernardo Bertoluči priznao je 2013. godine u intervjuu za La Cinémathèque Française da su on i Brando došli na ideju da koriste maslac kao lubrikant u sceni silovanja, ali odlučili su da to neće reći Mariji pre snimanja. Intervju je emitovan tek sada.

"Osećam se grozno na neki način što joj nismo rekli, ali želeo sam reakciju devojke, ne glumice", rekao je Bertoluči.

"Želeo sam da reaguje poniženo. Mislim da mrzi mene i Branda zato što joj nismo ništa rekli", dodao je on.

Svaki dan prebijana, silovana sa 5 godina: Težak život slavne Lujze Hej (90)!

Šnajderova je bila nepoznata glumica pre uloge u filmu "Poslednji tango u Parizu", a iako ju je ta uloga proslavila, njena karijera u SAD-u nikad nije zaživela. Nastavila je da snima filmove u Francuskoj, a nikad više nije snimila nijednu golišavu scenu. Preminula je 2011. u Parizu u 58. godini.

"Osećala sam se poniženo, osećala sam se silovano, i od Branda i od Bertolučija. Nakon snimanja, Brando me nije ni tešio ni izvinio se. Srećom, scena je snimljena iz prve", rekla je jednom prilikom, naglasivši ipak da stvarnog silovanja nije bilo.

U vreme snimanja Brando je imao 48 godina, a Marija tek 19. Nakon priznanja reditelja da su prećutali glumici šta će da urade, mnoge poznate osobe reagovale su na društvenim mrežama.

"Svim ljudima koji vole ovaj film, zapravo gledate kako 19-godišnjakinju siluje 48 godišnji muškarac. Reditelj je planirao taj napad. Odvratno", napisala je glumica Džesika Čestejn dok je glumac Kris Evans napisao da više nikad neće gledati taj film.

"Nismo se više videli nakon snimanja filma jer me ona mrzi", rekao je Bertoluči. Iako je priznao da mu je krivo jer je to uradio, ne žali zbog toga.

"Nisam želeo da Marija glumi poniženje i bes, želeo sam da bude ponižena i besna. Zbog toga me je mrzela celog života", otkrio je reditelj.

Sve bi dali za ulogu i karijeru: Oni su stvarno imali seks pred kamerama! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs