Strašno detinjstvo

Svaki dan prebijana, silovana sa 5 godina: Težak život slavne Lujze Hej (90)!

Iako je ceo svet zna kao ženu koja ima samo pozitivne misli, poznata spisateljica prošla je pakao u životu, uključujući nasilje, maloletničku trudnoću, rak i mučan razvod
Vip priča
21:04h Autor:
Svaki dan prebijana, silovana sa 5 godina: Težak život slavne Lujze Hej (90)!
Foto: Profimedia

Spisateljicu Lujzu Hej (90) život nije mazio. Preživela je porodično nasilje, silovao ju je komšija, živela je na ivici gladi... Imala je rak, ali izlečila se bez lekova i operacija!

"Život me voli i sve moje potrebe su uvek ispunjene", jedna je od afirmacija gurua popularnog psihologa Lujze Hej.

Skandali, poroci i teška bolest Marijane Mateus: Luksuz je ulaznica za pakao!

Iako će mnogi odmahnuti rukom na njene mantre kojima se postiže bolji život, bez unutrašnjeg pozitivnog stava, svakodnevica lako može da postane prava noćna mora. A veliki deo života je za ovu Amerikanku bio upravo to - prava noćna mora. Imala je stravično detinjstvo.

Rođena je 1926. godine u Los Anđelesu, u porodici u kojoj se majka zbog siromaštva preudala za muškarca za kojeg se uskoro otkrilo da je nasilnik. Batine su za malenu Lujzu bile svakodnevica. Nažalost, njeno nesrećno detinjstvo nije se odnosilo samo na maltretiranje i zlostavljanje unutar porodice. Lujzu je silovao komšija kad je imala samo 5 godina.

Kad je napunila 15 godina, odustala je od škole jer je zatrudnela. Svog deteta, malene devojčice, odrekla se kada je imala 16 godina. Odlučila je da je da na usvajanje, jer je smatrala da se neće moći bez ičije pomoći da brine o bebi jer je i ona sama bila dete. I danas smatra da je to bila racionalna odluka.

Ona je uspešna, bogata i lepa, ali odbačena od svih: Zbog jedne stvari svi su joj okrenuli leđa!

Nakon prilično stresnog početka odrastanja, odnosno nakon što je rodila dete, Lujza odlazi u Čikago, u kojem počinje da radi na bedno plaćenim radnim mestima. Uskoro napušta Čikago i odlazi u Njujork, u kojem menja ime i počinje da radi kao manekenka.

Foto: Youtube printscreen / EmpoweredProphet
Foto: Youtube printscreen / EmpoweredProphet

Njenu lepotu i talenat prepoznali su veliki i slavni kreatori tog vremena kao što su Bill Blass, Oleg Cassini i Pauline Trigere. Postaje uspešna manekenka, a uskoro upoznaje engleskog biznismena Endrua Heja, za kojeg se udaje 1954. godine. Ali, on je napušta nakon 14 godina braka zbog druge žene.

Dve godine kasnije, Lujza postaje religijsko-naučni praktičar. Posvećuje se transcendentalnoj meditaciji sa Maharišijem Mahešijem Jogijem na Međunarodnom univerzitetu u Ferfildu. Ali, vrlo brzo, opet se sve menja.

Strašna dijagnoza - rak grlića materice

Lujza u 51. godini dolazi do strašne spoznaje. Otkriva da boluje od raka grlića materice. Uverena je da je to zbog godina nakupljanja ljutnje i besa zbog svega što joj se dogodilo. U tom trenutku odbija konvencionalno lečenje. Okreće se režimu oproštaja i počinje sa terapijom koja uključuje posebnu ishranu i povremeno ispiranje creva.

Umjesto lekova i operacija, odlučuje se za afirmacije, vizualizacije, pročišćavanje načinom ishrane i psihoterapiju. Nakon šest meseci bila je zdrava. Tvrdila je da je sama uspela da se reši raka, ali, nema naučne potvrde da je do izlečenja stvarno došlo na taj način.

"Rak je bolest uzrokovana dubinskim i dugotrajnim zameranjem koje nosite u sebi dok doslovno ne počne da vas izjeda. To je duboka tajna ili tuga koja izjeda ili mržnja koja dugo traje. Ključ izlečenja je u ljubavi prema sebi i prihvatanju sopstvene ličnosti", napisala je ona u svom bestseleru Kako izlečiti duh i telo.

Srpska doktorka izlečila hiljade ljudi od raka: Kod mene se ne umire! (VIDEO)

Svojim iskustvom pomaže drugima

Svoju prvu knjigu o tome kako isceliti svoje telo, koja je sadržala različite metode, napisala je 1976. godine. U to vreme počinje da vodi razne radionice za osobe obolele od side, a to joj je donelo veliku popularnost, pa je čak gostovala u emisije Opre Vinfri. Nakon toga je prodaja njenih knjiga skočila na više od 35 miliona primeraka, a prevedene su na više od 30 jezika.

Lujza smatra da male radosti spašavaju od srčanog udara.

"Srce predstavlja ljubav, a krv predstavlja radost. Srce ljubavlju šalje radost kroz telo. Kad sebi uskraćujete radost i ljubav, srce vene i postaje hladno. Zbog toga se usporava protok krvi i otvara se put ka nastanku anemije, angine i infarkta. Zato bi trebalo da obraćate pažnju na male radosti koje vas okružuju, jer ako godinama istiskujete svaku radost iz srca, ono propada zbog patnje, a to može da dovede do srčanog udara", objašnjava Hej i dodaje da su bilo kakvi bolovi izazvani osećajem krivice. Ona zahteva kaznu, pa se pojavljuje bol.

Lujza Hej je jedna od najuspešnijih spisateljica današnjice, čije su knjige promenile i unapredile milione života širom sveta. Ova dobrodržeća gospođa trenutno uživa u penzionerskim danima na svom imanju u blizini San Dijega. Tamo ima veliku baštu u kojoj uzgaja ruže i razno povrće.

Džoan Kolins nakon 64 godine ćutanja: Sa 17 godina silovao me je čovek za kog sam se kasnije udala!

"Iako ne mogu više da gajim biljke kao pre, još radim u vrtu. I još sam zadivljena kad vidim kako nešto raste. Čudo života je samo gledati kako se to događa", kaže Lujza. Iako je još aktivna u pisanju knjiga, ne izlazi puno, ali s vremena na vreme se pojavi na otvaranju neke od konferencija, koje takođe promovišu pozitivan pristup životu.

Iako je u devetoj deceniji života, kaže da je ovo njen najbolji period do sada.

"Verujem da sam velika, jaka, zdrava devojka sa puno dobre energije. Vrlo sam srećna što imam energiju koju imam, da mogu da živim život koji živim i da uživam u društvu fantastičnih prijatelja. Verujem da me život voli. Isto tako, verujem da je smeh važniji od brige oko bora. Smejem se mnogo češće. Mnogo manje stvari me brine. U stvari, osećam se mnogo slobodnije nego kada sam bila dete. Kao da su me moje dobre misli vratile u stanje blažene bezbrižnosti. Šalim se mnogo češće. Negujem mentalno stanje koje mi omogućava da imam pozitivne poglede na život. Ovo pozitivno, zahvalno, srećno stanje privlači najbolje od svega u životu, i zato je ova jedna od mojih najboljih decenija do sada", kaže spisateljica.

Ona je dala i jednostavan recept za sreću: Pojednostavite gde možete, budite optimista i usredsredite se na rešenje, a ne na problem!

Svirepo ubijena u 9. mesecu trudnoće: Tragična životna priča najlepše žene Holivuda (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs