Komadi koji su promenili modnu i filmsku istoriju

Najseksepilniji kupaći kostimi svih vremena

Letnji trendovi iz godine u godinu ističu različite modele kupaćih kostima ali, neki krojevi su, između ostalog zahvaljujući lepoticama koje su ih proslavile, postali kultni komadi koji nikada neće otići u zaborav
Filmovi
20:30h Autor:
Najseksepilniji kupaći kostimi svih vremena
Foto: Wikipedia
1 / 9 Foto: Wiki Image

Ursula Andres (Ursula Andress), Dr. No, 1962

Ursula Andres bila je prva Bond djevojka u filmu Dr.No. Njeno je ime bilo Honey Rider, a svaki muškarac koji se zamišljao u ulozi tajnog agenta 007 maštao je o ovoj lepotici dok je izlazila iz mora sa nožem zakačenim oko struka. Ovo je ikonski trenutak i u modi i u kinematografiji, koji je zauvek promenio izgled bikinija, a BBC je 2003. godine ovu scenu proglasio najseksi momentom u istoriji kinematografije. Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor), Iznenada prošlog leta, 1959

Jednodelni kupaći kostim odabran za glumicu ljubičastih očiju bio je sasvim običnog kroja i jednostavnog jednobojnog materijala. Lepa Elizabet pokazala je da jednostavni kostim može biti i više nego seksi i provokativan. Istovremeno, zadržala je glamurozan stav, koji je pratio tokom čitave karijere.

Rakel Velč (Raquel Welch), Milion godina pre Hrista, 1966

Ovaj ultra minimalistički kupaći kostim možda nikada nije video more, ali je zato sa svojim stilom opisanim kao šik iz pećine na savršenom telu Rakel Velč u filmu Milion godina pre Hrista, i tako ušao u red kultnih odevnih komada velikog platna.

Fara Foset (Farrah Fawcett), Čarlijevi anđeli, 1976

Za promociju TV serije Čarlijevi anđeli, producenti su uslikali mladu Faru Foset u njenoj kući. Iako se nije osećala prijatno pokazujući svoje telo, iz svog je ormara izvukla crveni kupaći. TV kuća nije bila zadovoljna fotografijom, ali kako je glumica imala zadnju reč, poster je pušten u javnost. Pametna glumica je insistirala na pravima na fotografiju koja je do danas prodata u 12 miliona primeraka. Fara je postala sinonim američke lepotice, savršenog osmeha, plavih očiju i bujne, duge kose.

Pamela Anderson, Čuvari plaže, 1995

Iako Pamela Anderson nije bila predviđena kao član prvobitno izabrane spasilačke ekipe za seriju Čuvari plaže, upravo je ona postala jedan od dva najprepoznatljivija znaka ove serije. Drugi je bio visoko izrezan crveni kostim, koji je od nekadašnje Playboy devojke stvorio planetarno popularnu plavušu. Hale Beri (Halle Berry), Umri drugi dan, 2002

U ovom je filmu Hale Beri je odala omaž prvoj Bond devojci, Ursuli Andres. Za tamnoputu glumicu odabran je narandžasti bikini zbog kojeg su mnogi muškarci ostali bez daha za ovom dobitnicom Oskara.

Džesika Alba (Jessica Alba), Opasno plavetnilo, 2005

Veína se ne seća filma Opasno plavetnilo u kom je bilo reči o podmorskom blagu i piratima. Ali se svi sećaju mlade i prelepe Albe u bikiniju. Ona je dvodelnom bikiniji osigurala neverovatnu popularnost na plakatu za promociju ovog filma. Latino diva, u plavom kupaćem kostimu, postala je fantazija miliona muškaraca sveta i seks simbol XXI veka.

Brižit Bardo (Brigitte Bardot), Kan, 1953

Mlada i anonimna Brižit je preko noći postala senzacija, a njen jednostavni floralni kupaći kostim iz dva dela, je ušao u modnu istoriju. Balerina koja je tek zakoračila u svet filma, postala je veća senzacija od velikih glumačkih imena ranih 50-ih, a Kan je, kao i ovaj običan kupaći kosti, postao obavezan kod svih žena koje su želele da budu primećene. Niko se ne seća dobitnika, čak ni filmova koji su se prikazivali 1953. godine u Kanu, ali je cela planeta i dalje zaljubljena u fotografije Bardoove, koje su tada nastale. Teško da je iko od prisutnih i sanjao da će baš ova devojka postati jedna od najznačajnijih figura francuskog i evropskog filma.

Selma Hajek (Salma Hayek), Od sumraka do svitanja, 1996

Legendarna scena u kojoj Selma Hajek zavodljivo njiše kukovima, držeći zmiju obavijenu oko ruku, postala je ne samo kultna, već joj je omogućila mesto među najpoželjnijim ženama decenije. Film Kventina Tarantina (Quentin Tarantino), Od sumraka do svitanja, u kom su glumile mnoge holivudske zvezde, stvorio je imidž zavodljive i ubojite žene, koja je u stanju da hipnotiše mase, a zatih im i pojede.

Keri Fišer (Carrie Fisher), Ratovi zvezda: Povratak Džedaja, 1983

Naučno-fantastična fantazija je stvorena. Kultni serija Ratovi zvezda, doneo je novi ideal žene u kupaćem kostimu. Princeza Leja je postala san svakog zaluđenika za SF filmove, postavši najpoznatija filmska princeza svih vremena. Njena frizura, kao i kostim, su i danas deo seksi igara mnogih parova.

Ne zaboravite da zavirite u našu galeriju fotografija!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs