Prljave tajne Holivuda

Drski potez Merilin Monro: Skandal kojim je zasenila Elizabet Tejlor! (FOTO)

Svaka je bila lepa, slavna i uspešna na svoj način, muškarci su ih obožavali, ali ipak su bile suparnice
Vip priča
12:50h Autor:
Drski potez Merilin Monro: Skandal kojim je zasenila Elizabet Tejlor! (FOTO)
Foto: Profimedia

Merilin Monro i Elizabet Tejlor su među najslavnijim ženama svih vremena. Svaka je bila lepa, slavna i uspešna na svoj način, muškarci su ih obožavali, ali ipak su bile suparnice. Merilin je toliko bila ljubomorna na Liz da nije prezala od drskih poteza da je zaseni.

Izjedana ljubomorom na Elizabet Tejlor čija je veza s Ričardom Bartonom u to vreme punila novinske članke, Merilin je naručila fotografisanje bez odeće očajnički želeći da postane popularnija od svoje najveće suparnice i da se o njenim fotografijama piše više nego o Elizabetinoj ljubavi s Ričardom.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ali, nesigurnoj Merilin ni obnažene fotografije nisu donele zadovoljstvo. Shvatila je da je fotografisanje uzaludno i čak je rekla fotografu:

"I dalje se sve vrti oko obnaženosti. Zar sam dobra samo za to?"

Dobro je poznato da se Merilin tokom čitave svoje karijere osećala neshvaćeno i iskorišćeno. Nije imala mnogo prijatelja, a jedna od retkih osoba kojima je mogla da se poveri bio je fotograf Lari Šiler koji je u svojim memoarima "Merilin i ja" otkrio šta je sve mučilo zvezdu.

Kako Šiler piše, Merilin i on su se upoznali u vreme kada je glumica smislila plan kako da prisili holivudski Fox Studio da počne da je shvata ozbiljnije i da joj pruži istu pažnju kao Elizabet Tejlor. U to vreme Liz je po filmu zarađivala oko milion dolara, koliko je dobila i za spektakl "Kleopatra", dok je Merilin za film "Something’s Got To Give", tokom čijeg snimanja je bila otpuštena, dobila ni punih sto hiljada dolara.

Za golišavo fotografisanje s kojim je želela da zaseni Tejlor, Monro je ušla u bazen u kupaćem kostimu i iz njega izašla naga. Šileru je tada rekla:

"Lari, ako izađem iz bazena bez ičega na sebi, želim da mi zagarantuješ da Elizabet Tejlor neće biti nigde u časopisima u kojima će biti objavljene moje fotografije".

<\/div>

Svi znaju za Merilin Monro

Kada je Hju Hefner pristao da plati 25.000 dolara za jednu njenu obnaženu fotografiju Merilin je rekla Šileru da je fotografija vredna svakog penija.

"Niko ne izgleda poput mene kada skine odeću", smejući se rekla je Merlinka. Iz čestih razgovora koje su Merilin i Šiler vodili u periodu od 1960. do 1962. godine, odnosno do njene smrti, bilo je jasno koliko je glumica nesigurna u sebe. Fotografu je priznala da je osoba kakvom se predstavlja u javnosti poput vela kojeg nosi preko svog pravog identiteta.

"Želela bih da pokažem da mogu da dobijem publicitet bez da koristim svoju zadnjicu ili da me otpuste s filma. Mogla bih da ti ispričam sve o odbijanju. Ponekad osećam da je čitav moj život jedno veliko odbijanje", Merilin je rekla Šileru.

Elizabet Tejlor imala samo 14 godina kada mu je bila ljubavnica: Aferu otkrila njegova žena! (FOTO)

<\/div>

"Ali pogledaj se sada", odgovorio joj je Šiler.

"Tačno to. Pogledaj me sada", nadovezala se.

Zbunjeni Šiler je negodovao: "Ti si zvezda! Tvoje lice je na naslovnicama časopisa u celom svetu! Svi znaju za Merilin Monro!"

"Da te pitam... koliko imam nominacija za Oskara?" pitala ga je Merilin.

Prljave tajne Merilin Monro: 12 činjenica koje niste znali o fatalnoj plavuši!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Ne znam", odgovorio je Lari.

"Ja znam. Nijednu", rekla je Merilin.

Fotografu je poverila i čega se najviše boji – da će završiti kao svoja majka koja se tokom većeg dela života borila s psihičkom bolešću. Priznala mu je i da je oduvek želela dete, ali i da je to ujedno njen veliki strah.

"Želim dete i bojim se deteta. Kad god sam skoro postala majka, moje telo je reklo Ne i izgubila sam bebu."

Pogrebnik otkrio jezive detalje: Kako je Merilin Monro izgledala nakon smrti!

<\/div>

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs