POGLEDAJTE

SVETSKE, A NAŠE: Malo ko zna da su ove holivudske zvezde poreklom iz Srbije! (FOTO)

Svetske, a naše

Filmovi
12:46h Autor:
SVETSKE, A NAŠE: Malo ko zna da su ove holivudske zvezde poreklom iz Srbije! (FOTO)
Foto: Profimedia

One su prelepe i uspešene. Ostvarile su zavidne karijere u Holivudu, a poreklom su iz Srbije i često to i ističu.

Mila Jovović

Američka glumica i foto model - Mila Jovović, rođena je 17. decembra, 1975. godine u Kijevu.

Otac joj je srpski doktor Bogdan Jovović, a majka ruska glumica Galina Loginova Jovović. Porodica se preselila u London, a 1981. u Sakramento u Kaliforniji kada je Mila imala samo pet godina. Sedam meseci kasnije nastanili su se u Los Anđelesu.

Mila Jovović
foto: Profimedia

Teodora Đurić

Pojavila se u filmova poput PayDirt, Männerhort, Ebenda, One Hit Wonder. Glumila je i u seriji "Polizeiruf 110", ali i u brojnim reklamama i muzičkim spotovima.

Njeni rositelji su Srbi koji su se preselili u Dizeldorf, gde je Teodora i rođena. Danas živi u Los Anđelesu, a jedna od bliskih prijateljica joj je glumica Zita Vas.

Saša Aleksander

Njno pravo ime je Suzana Drobnjaković, a publici je najpoznata je po ulozi agentkinje Ketlin Tod iz serije "Marinci", kao i po filmu "Nemoguća misija 3", gde je glumila lik Melise Meade. Suzana je od 2007. godine u braku sa sinom Sofije Loren, rediteljem Edoardom Pontijem.

Stana Katić

Proslavila se najpre u seriji "24 sata", a zatim i u hit seriji "Kasl", u kojoj igra glavnu ulogu - detektivku Kejt. Oprobala se i na filmskom platnu u fimu "Zrno utehe", o Džemsu Bondu.

Jednom prilikom povodom svoje pripadnosti izjavila je: "Moji roditelji su Srbi iz Hrvatske. Nazivamo sebe Dalmatincima jer je to deo planete odakle potičemo. U mojoj familiji ima Srba, Hrvata i čak nekoliko Crnogoraca".

Ana Aleksander

Njeno pravo ime je Ana Katarina Stojanović, a sa 17 godina je otišla iz Srbije, najpre u Južnu Afriku, a potom u Los Anđeles.

Posle značajnih rola u serijama CSI Miami, CSI New York i Dva i po muškarca, gostovala je u veoma popularnoj američkoj seriji The Exes. Pažnju domaće javnosti Ana je dobila nakon svog učešća u seriji Chemistry.

Koko Ostin

Jedna od najpopularnijih starleta u Americi je atraktivna plavuša Koko Natali Ostin, supruga američkog repera i glumca Ajsa Tija. Pre nekoliko godina je na Tviteru ponosno istakla da je Srpkinja i postavila sliku iz mladih dana. - Na ovoj slici sam brineta i imam 14 godina. Mislim da baš i ne izgledam kao Srpkinja. Inače, to je zemlja iz koje su došli moji preci - izjavila je tada Ostinova.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs