pogledajte

Priča o legendarnom dizajneru, povratak Tračare: 5 novih serija za sve zaljubljenike u modu! (FOTO, VIDEO)

Ukoliko malo razmislimo, zaključićemo da su serije postale veliki izvor modne inspiracije.

Filmovi
Autor:
Priča o legendarnom dizajneru, povratak Tračare: 5 novih serija za sve zaljubljenike u modu! (FOTO, VIDEO)
Serija "Halston", Foto: Profimedia

Stoga smo odlučili da istražimo naslove koje ćemo gledati ove godine, a koji ispunjavaju ovaj kriterijum. Naravno, ova tema bliža je ženskom delu publike, ali verujemo da će se svako prepoznati, i odabrati nešto po svom ukusu.

Nadamo se da ste spremni, jer polako krećemo sa predstavljanjem…

1. It‘s A Sin

Prošlo je 40 godina od izbijanja AIDS krize, pa je Rasel T. Dejvis, poznat po hitu iz ʼ90-ih – Queer as Folk, odlučio da snimi seriju kao svojevrsni omaž svim žrtvama ove pošasti. Radnja prati život mladih čudaka, koji žive zajedno u Londonu, tokom ʼ80-ih. Prema Dejvisovim rečima, očekuje nas emotivna saga, ispunjena komičnim momentima, ali i najbolje i najgore od mode ove dekade.

2. Inventing Anna

serija
foto: Profimedia

Nakon velikog uspeha serije Bridgerton, Šonda Rajms priprema novi projekat za platformu Netfliks – izmišljenu priču o životu Ane Delvi. Njena tajna je u tome što se predstavlja kao naslednica nemačkog porekla, koja osniva umetnički fond i pridobija poverenje elite sa Menhetna. Vremenom, na putu obmane, prerasta u modnu ikonu, u tumačenju Džulije Garner, koju smo gledali u seriji Ozark. Sa druge strane, Ana Člamski naći će se u ulozi novinarke koja istražuje ovaj slučaj, a kasnije prati i samo suđenje. Lavern Koks takođe je pronašla svoje mesto u glumačkoj postavi, a ona će biti ta koja prva posumnja u identitet Ane, tokom putovanja u Marakeš. Gledaćemo je u ulozi fitnes trenera poznatih.

3. Gossip Girl

serija, Tračara
foto: Profimedia

O nastavku ove hit serije već smo vas izvestili u jednom od nedavnih tekstova, a dodajemo i to da se u ulozi kostimografa ponovo našao Erik Daman, što je dovoljan razlog za uspeh. Šta nam donosi nova generacija učenika, ostaje da vidimo, ali ono što je sigurno jeste da ćemo usvojiti neke nove modne lekcije od njih…

4. The Gilded Age

serija, Daunton Ebi
foto: Profimedia

Nakon istorijske drame Downton Abbey, Džulijan Felouz vraća se pred publiku novim ostvarenjem The Gilded Age. Međutim, ovoga puta radnja se iz Jorkšira izmešta na Menhetn s kraja 19. veka. Mlada Marijan Bruk, koju tumači ćerka Meril Strip – Luiza Džejkobson, putuje u Njujork, u posetu bogatim tetkama nakon smrti oca na položaju. Uloge staratelja poverene su glumicama Kristin Baranski i Sintiji Nikson, koje sa gnušanjem gledaju na ljude koji su se preko noći obogatili.

5. Halston

serija
foto: Profimedia

Rajan Marfi ponovo sarađuje sa platformom Netfliks, nakon nekoliko neuspešnih projekata. Ovoga puta, odlučio je da publici približi uspon i pad čuvenog dizajnera ʼ70-ih Roja Halstona Frovika, poznatog po ogrtačima i disko haljinama. Glavne uloge poverene su Juanu Mekgregoru i Kristi Rodrigez, koja će oživeti kreatorovu prijateljicu i muzu Lajzu Mineli. Rori Kalkin takođe će zaigrati u seriji, a gledaćemo ga u ulozi Džoela Šumahera, sa kojim je pomenuti kreator dosta sarađivao.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs