Predlozi

6 najboljih serija: Zagolicaće vam maštu i podići inteligenciju! (VIDEO)

Nećete moći da prestanete da gledate epizodu za epizodom

Lifestyle
11:45h
6 najboljih serija: Zagolicaće vam maštu i podići inteligenciju! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Svi imamo neku svoju omiljenu, ali potpuno besmislenu seriju na koju smo se navukli i koristimo svaku priliku da je gledamo po stoti put.

Ipak, predlažemo da ovaj period samoizolacije iskoristite da pogledate nešto što do sada možda niste - serije koje će se ozbiljno poigrati sa vašim umom, a možda i malo podići inteligenciju!

1. Tajne kosmosa sa Morganom Frimenom (Through space and time with Morgan Freeman)

Svaka epizoda je svojevrsni izlet u Univerzum u potrazi za odgovorima na najdublje tajne postojanja i pitanjima koja oduvek zbunjuju čovečanstvo.

20 najboljih klasičnih filmova svih vremena: Sada je vreme da ih konačno (ponovo) pogledate (VIDEO)

2. Kroz Univerzum sa Stivenom Hokingom (Into the Universe with Stephen Hawking)

Kada je u pitanju svemir, niko na svetu nije mogao da ignoriše mišljenje legendarnog Stivena Hokinga. Genije je u ovoj seriji dao odgovore na brojne misterije koje se vezuju za Univerzum, a govorio je i o postojanju vanzemaljskog života i mnogim drugim zanimljivim temama. Čak i ako vas nikada nije zanimala astronomija, ova serija će vas potpuno oboriti s nogu i naterati da još više istražujete misterije sveta.

3. Izgubljeni svetovi (Lost Worlds)

Ova dokumentarna serija posvećena je zagonetkama i tajnama istorije sveta, od tajni antičkog Egipta i atomskih bunkera iz pedesetih godina prošlog veka, pa sve do neverovatnih hramova i civilizacija koje su nestale sa lica zemlje.

4. The Supersizers Go...

Poznati kritičar restorana i komičar Džils Koren u svakoj epizodi "odlazi" u drugu eru Velike Britanije i jede isključivo jela koja su se konzumirala u ta davna vremena. Nakon svakog eksperimenta, on i ostali učesnici odlaze kod lekara kako bi se proverilo njihovo zdravstveno stanje. Sigurni smo da će vam gledanje serije o kuvanju i konzumiranju neverovatnih jela i te kako prijati.

14 korisnih aktivnosti koje možete raditi u samoizolaciji: Iz svake ćete izvući najbolju pouku!

5. Fabrika hrane (Food factory)

Ova serija će vam pokazati kako se vaša omiljena hrana zapravo pravi, kakve tajne leže iza njene proizvodnje, koje specijalne sastojke eskperti kulinarstva koriste...

Napomena: Ne gledajte ovu seriju praznog stomaka!

6. Crna ogledala (Black Mirror)

Ova serija će vas naterati da dobro razmislite kuda nas vodi moderna tehnologija - ta mala crna ogledala od kojih smo gotovo potpuno zavsni. Svaka epizoda urađena je kao mini film nezavisno od drugih epizoda i smatra se jednom od najboljih serija novog doba.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs