pogledajte

Šest najlepših Božićnih animiranih filmova: Savršena zabava za celu porodicu! (VIDEO)

Svake godine omiljena praznična aktivnost je gledanje božićnih filmova s našim najmilijima.

Filmovi
Autor:
Šest najlepših Božićnih animiranih filmova: Savršena zabava za celu porodicu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Koliko god ih puta pogledali, neki animirani božićni filmovi toliko su nam se uvukli pod kožu da ih svake godine ponovo jedva čekamo.

KLAUS

Ovoga puta na listi nam se našao ovaj reditelja Serđa Pablosa iz 2019. Da li verujete u Djeda Mraza? Ovaj film će vas naterati da ponovo razmislite o bitnim vrednostima koje su nam posebno bitne za vreme praznike. Avanturističko, praznično i zabavno.

JINGLE JANGLE

Idealan film za pogledati u društvu klinaca. Mesto radnje je veseli gradić Kobeltaun, a u središtu priče je izumitelj Džeronikus Džengl (Forest Vitaker) koji pravi ekscentrične naprave i magične igračke. Kada mu bivši šegrt zlih namera otme jedan od najuzbudljivijih izuma, pod svetla reflektora stupa njegova unuka koja mora vratiti ukradeno i ponovno probuditi magiju u stanovnicima gradića.

ALIEN XMAS

Ovo je jedan simpatičan animirani filmski naslov. ‘Alien XMas’ je stop-motion božićni film koji možete pogledati i u društvu mlađe publike. Priča nas upoznaje s vanzemaljcima koji pokušavaju ukrasti Zemljinu gravitaciju i tako oteti celu planetu. Ali, u obdranu naše Zemlje stane mali vanzemaljac koji se zove X koji pokušava da zaustavi taj naum i širi božinu čarolju i vrednosti!

POLAR EXPRESS

Nastao po priči iz dječje knjige, The Polar Express je priča koja se odvija na vožnji vozom do Severnog pola. Nezaboravno putovanje vratiće vas ponovo u detinjstvo i podsetiti zašto volimo Božić i što nas to svake godine iznova razneži. Pravi duh Božića u pravoj božićnoj bajci.

KAKO JE GRINCH UKRAO BOŽIĆ

Kako je Grinč ukrao Božić je maštovita priča koja je postala božićni klasik zbog šarmantnog, iako u početku zločestog lika koji svojom probuđenom toplinom osvoji sve ljude iz svoje okoline koji zajedno slave Božić.

PREDBOŽIĆNA NOĆNA MORA

Reč je o muzičkom animiranom filmu iz 1993. koji je sniman tehnikom stop animacije. Film govori o stanovnicima Grada noći veštica, na čelu s Džekom Skeletonom, koji pokušavaju da prekine monotoniju slavljenja Noći veštica novim praznikom, Božićem. Koproducent je Tim Barton što se definitivno i primećuje.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs