Toni Soprano - uloga života

Osvrtanje na život Džejmsa Gandolfinija

Osvrćemo se na život talentovanog Džejmsa Gandolfinija, koji nas je napustio 19. juna, u 51. godini života
Filmovi
07:26h
Osvrtanje na život Džejmsa Gandolfinija

Džejms Gandolfini (James Gandolfini), dobitinik tri nagrade Emmy, koji se proslavio ulogom anksioznog mafijaškog bosa u seriji Sopranovi, umro je u 51. godini života. Glumac je navodno umro od srčanog udara u Rimu, a zvaničan uzrok smrti će biti poznat nakon što se njegovo telo vrati za SAD i izvrši autopsija.

Džejms Džosef Gandolfini Džunior je odrastao u Nju Džerziju. Pozornica ga je privukla kada je tokom studija radio kao izbacivač i menadžer noćnih klubova. Krenuo je sa časovima glume i relativno brzo se našao na Brodveju, u predstavi A Streetcar Named Desire, u kojoj je glumio sa Džesikom Lang (Jessica Lange) i Alekom Boldvinom (Alec Baldwin). Nizali su se pozorišni uspesi, a nisu izostala ni pojavljivanja na velikom platnu.

Gandolfini se pojavio u više od 25 filmova, među kojima su najpoznatiji Čovek koji nije bio tamo (2001), 8 milimetara (1999) i Ubij ih nežno (2012). A onda su došli Sopranovi i život Džejmsa Gandolfinija je dobio novu dimenziju – postao je zvezda kojoj ni kritika ni publika nije mogla da odoli.

Porodica Soprano se emitovala od 1999. do 2007. godine. Toni Soprano je ovoj krimi drami davao komične elemente, a šarmantni Gandolfini je od mafijaškog bosa stvorio jednog od kultnih likova televizije, kog je teško ne voleti.

Za razliku od velikog Tonija Soprana, Gandolfinijev život je bio daleko manje buran. Ženio se dva puta i iza sebe ostavio dvoje dece. Povodom njegove iznenadne smrti oglasile su se njegove kolege, režiseri, muzičari, kao i gradonačelnik Nju Džerzija, koji ga je nazvao pravim blagom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs