R&B, pop i latino zvezda

Natali Kol 5. novembra u Kombank areni

Dobitnica više Gremi nagrada, ćerka legendarnog džez i pop umetnika Neta Kinga Kola, Natali nastupiće 5. novembra u Kombank areni.
Događaji
18:54h
Natali Kol 5. novembra u Kombank areni
Foto: AP

Natali Kol će nastupiti u Beogradu po prvi put u svojoj dugogodišnjoj karijeri, a ulaznice za koncert biće uskoro u prodaji

Natali Kol započela je karijeru početkom sedamdesetih u soul žanru da bi se osamdesetih prebacila na pop i R&B stil, a zatim devedesetih nastavila koracima svog oca bazirajući se na tradicionalnom popu kome je ostala verna do 2010. godine.

Od 1976. do 2009. osvojila je devet Gremi nagrada, uključujući za najboljeg ženskog R&B izvođača (This Will Be 1976), album godine (Unforgettable...With Love, 1992) i najbolji tradicionalni vokalni pop album (Still Unforgettable, 2009).

Svoj put ka zvezdama započela je 1975. godine objavljivanjem debi albuma Inseparable, koji joj je doneo singl broj jedan na top listama - This Will Be (An Everlasting Love) i dve Gremi nagrade za najboljeg novog izvođača i najbolje žensko R&B izvođenje.

Zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih dobila je već 1977. godine.

Do 1983. godine objavila je još četiri albuma sa kojih je pet proglašeni najslušanijim R&B pesmama.

Godine 1996. objavila je album Stardust sa duetom sa ocem When I Fall in Love. Ovaj album dostigao je platinasti tiraž i doneo joj još jedan Gremi, dok je devetog Gremija dobila 2008. za Still Unforgettable, koji joj je doneo i NAACP nagradu za najboljeg džez izvođača.

Uporedo je gradila i glumačku karijeru, ostvarivši više od 300 uloga, između ostalog u filmovima Lily in Winter i Always Outnumbered sa Lorensom Fišburnom.

Autobiografski film Livin’ for Love: the Natalie Cole Story snimljen je 2001. godine, prema autobigrafiji Angel on My Sholder u kojoj je detaljno opisala svoju borbu sa zavisnošću od narkotika.

Druge memoare objavila je 2010. godine pod nazivom Love Brought Me Back, tešku ispovest o čekanju na transplataciju bubrega i o gubitku sestre.

Inspirisana očevim izvođenjem latino pesama, Natali Kol je u junu ove godine objavila album na španskom jeziku -Natalie Cole En Espanol. Sa orkestrom je snimila 12 pesama na kojima su joj se pridružili Andrea Bočeli, Huan Luis Guera, Arturo Sandoval i Net King Kol preko verzije koju je snimio 1958. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs