Zemunsko kulturno leto

Leto na Gardošu od 8. jula do 26. avgusta

Tradicionalna kulturno zabavna manifestacija Leto na Gardošu, koju organizuje opština Zemun uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, održaće se od 8. jula do 26. avgusta, uz brojne programe za decu i odrasle
Događaji
17:40h Autor:
Leto na Gardošu od 8. jula do 26. avgusta

Zemunsko kulturno leto otvara se u ponedeljak, 8. jula, večernjom predstavom za decu Smehotresni kalambur u izvođenju Peđolina i završava se takođe predstavom za decu Pipi Duga Čarapa u izvođenju Pozorišta Čarapa.

Ovogodišnje Leto na Gardošu deci je posvetilo programe koji će se održavati u nedelju i ponedeljak, ulaz za mališane je slobodan, a karta za pratioca košta 150 dinara.

Sredom, petkom i subotom na sceni na Gardošu biće programi za odraslu publiku - komedije, kabarei, koncerti.

Prvi takav program je u sredu, 10. jula uveče, biće izvedena komedija Sokin i Bosna u režiji Juga Radivojevića u kojoj igraju: Ljiljana Blagojević, Sonja Knežević, Kalina Kovačević i Viktor Savić.

Pisac teksta za predstavu Milica Konstantinović napominje da u patrijarhalnoj Srbiji 21. veka, komedija je neizbežno i dalje porodična, vezana za majke, babe, tašte, očeve, svekrve, pašenoge, šurnaje i zetove.

"Koliko god se trudila da napišem komediju o Balkanu 21. veka, koja neće biti porodična, mentalitetska slika i neće ličiti na salonsku komediju od pre sto godina i više, nego će apelovati na racionalni aspekt publike i biti odraz novog promišljanja sveta od strane pisca, shvatam da je upravo stvar ličnog i umetničkog sazrevanja i uviđanje da su pojedine istine sa razlogom postojane i da je najteže stvoriti ono već viđeno, a da izgleda kao novo i da bude zaista smešno", ističe autorka.

U petak,12.jula na Gardošu će gostovati Knjaževski teatar Kragujevac sa komedijom Strašni lav a sutradan uveče je koncert Ja pevam svoj bluz Gorana Sultanovića i prijatelja.

Program za decu 14. i 15. jula donosi predstave za decu Carevo novo odelo i Ja sam se zaljubiška u izvođenju Pan Teatra.

U sredu, 17. jula na programu je komedija Jazavac pred sudom a u petak, 19.jula Drž ne daj. U subotu, 20.juna je koncert tria Trojica Nedeljković, Andrejević, Bokun.

U nedelju, 21.jula i ponedeljak, 22.jula su na programu predstava za decu Gusarsko blago i Sunđer Bob i velika pljačka.

Mono komediju izvešće u sredu, 24.jula Tatjana Kecman a u petak, 26.jula je komedija Luda žurka.

U subotu, 27.jula predviđen je koncert Ima jedan kućerak na Gardošu u izvođenju Vlade Kanića i taburaša Gornja Varoš.

Na kraju jula su još dve predstave za najmlađu publiku, u nedelju, 28. jula, Ko se boji vuka još u izvođenju Teatra Talija i ponedeljak, 29. jula, Doživljaji mačka Toše u izvođenju istog teatra za decu.

Julski program završava se u sredu, 31. jula, komedijom Sve za tebe ljubavi moja, sa Minom Lazarević, Pavlom Pekićem i Srđanom Ivanovićem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs