Pred sezonu kupanja

Vojska Srbije postavila most: Kraći put od plaže Lido do Zemuna! (FOTO)

Komandant Siniša Marinković je rekao da je most spreman za korišćenje, a pripadnici bataljona obezbeđivaće ovaj prelaz 24 časa svakog dana
Vesti
01:40h Autor:
Foto: Fonet

Vojska Srbije postavila je danas pontonski most koji povezuje Zemun sa plažom Lido.

 

Most je dugačak 360 metara, ukupne je nosivosti 20 tona, a sastavljen je od 36 pontoskih elemenata, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

Kako se navodi, pripadnicima Rečne flotile je bilo potrebno ukupno 16 sati za dopremanje iz Šapca i postavljanje elemenata pontonsog mosta.

 

Komandant Siniša Marinković je rekao da je most spreman za korišćenje, a pripadnici bataljona obezbeđivaće ovaj prelaz 24 časa svakog dana.

 

Zvanični početak letnje sezone: Od sutra rade bazeni Tašmajdan

 

Foto: Fonet
Foto: Fonet

 

"Sve mere bezbednosti su apsolutno zagarantovane i most je potpuno bezbedan za korišćenje. Preko mosta mogu prelaziti pešaci koji će koristiti plažu na Lidu, kao i laka vozila po odobrenju", rekao je potpukovnik Marinković.

 

Pontonski most koji povezuje Veliko ratno ostrvo sa levom obalom Dunava, na čijem su dopremanju i postavljanju prethodnih dana radili inžinjerci iz sastava Rečne flotile, Beograđani će moći da koriste tokom cele kupališne sezone koja počinje 1. jula i završava se 31. avgusta.

 

U vremenu do početka kupališne sezone most je pre svega namenjen za prelazak osoba koja su angažovana na uređenju sportskih terena, plaže i drugih objekata na Lidu.

 

7 dana paklene vreline: Vremenska prognoza do 20. juna

 

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...