I muškarci i žene

Broj dobrovoljaca raste: Veliko interesovanje za služenje vojnog roka u Srbiji

Za dobrovoljno služenje vojnog roka i kurs slušalaca za rezervne oficire u septembru interesovanje je pokazalo 1.673 kandidata, a među njima se prijavilo i 226 žena
Vesti 30.08.2015. - 15:21h Autor: Tanjug
Foto: Fonet

Od 1. septembra u tri centra za obuku Vojske Srbije, u Somboru, Valjevu i Leskovcu, javiće se 600 kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem.

Istog dana, na Vojnu akademiju javiće se 42 kandidata, koji su završili odgovarajuće fakultete, na kurs za rezervne oficire u oklopnim i artiljerijsko-raketnim jedinicama za protivvazduhoplovna dejstva, tehničkoj i intendantskoj službi, a na Vojnomedicinsku akademiju dolazi 13 kandidata za buduće rezervne oficire sanitetske službe, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

 

Za dobrovoljno služenje vojnog roka i kurs slušalaca za rezervne oficire u septembru interesovanje je pokazalo 1.673 kandidata, a među njima se prijavilo 226 žena (184 za dobrovoljno služenje vojnog roka i 42 za kurs slušalaca za rezervne oficire).

 

Novi Sad: Putnici koji čitaju knjigu u gradskom prevozu dobijaju novu na poklon!

 

I ove godine nastavlja se veliko interesovanje mladih ljudi za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem. Već u sledećem, decembarskom uputnom roku, na dobrovoljno služenje vojnog roka biće upućeno još 600 kandidata u centre za obuku Vojske Srbije.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...