Gradski arhitekta otkrio

Beograd dobija još jedan most: Treći na Dunavu!

U planu je i proširenje tramvajskog mosta, izgradnja tunela od Savskog mosta do Bulevara despota Stefana, kao i tunel od mosta na Adi do Autokomande
Vesti
17:40h Autor:
Beograd dobija još jedan most: Treći na Dunavu!
Foto: Kurir / Nebojša Mandić, Pančevački Most

Beograd bi trebalo da dobije još jedan most preko Dunava, kod Ade Huje, dužine skoro tri kilometra, čijom izgradnjom bi se spojili Pančevački i Slanački put, najavio je danas gradski arhitekta Milutin Folić.

"Sada rešavamo imovinsko pravne odnose i očekujem da ćemo već krajem naredne i početkom 2018. godine imati spremnu dokumentaciju za taj most", rekao je Folić.

Prema njegovim rečima, predviđeno je da most bude izgrađen u četiri segmenta - od Pančevačkog puta do obaloutvrde, od obaloutvrde do Ade Huje, od Ade do Višnjičkog bulevara i od Bulevara do Slanačkog puta, a novi most planiran je kao deo srednjeg prstena oko prestonice.

Govoreći o infrastrukturnim projektima grada, Folić je podsetio da je u planu i proširenje tramvajskog mosta, izgradnja tunela od Savskog mosta do Bulevara despota Stefana, kao i tunel od mosta na Adi do Autokomande.

"Ukupno, dva tunela i dva mosta, prema prvim procenama, koštala bi oko 400 miliona evra i grad radi na tome da se obezbede sredstava za ta četiri infrastrukturna projekta", rekao je Folić.

Međutim, on dodaje da u budžetu grada sada nema novca za finansiranje tih projekata.

Voda u Beogradu poskupela: Cena skočila za 2,1 odsto

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs