Na godišnjem nivou

Voda u Beogradu poskupela: Cena skočila za 2,1 odsto

Osim Beograda, Budimpešta i Beč su jedini gradovi u Evropi gde se pije voda sa česme. Radimo dnevno 40 analiza vode, sa različitih lokacija i odgovorno stojimo iza toga da Beograđani piju najkavalitretniju vodu, istakao je direktor Vodovoda
Vesti
19:06h Autor:
Voda u Beogradu poskupela: Cena skočila za 2,1 odsto
Foto: Shutterstock

Cena vode u Beogradu biće povećana za 2,1 odsto i za građane će biti veća za 3,79 dinara, a za privredu 6,86 dinara, najavio je danas direktor Beogradskog vodovoda Dragan Đorđević i dodaje da je povećanje cena usklađivanje sa indeksom potrošačkih cena.

On je naglasio da je to je to povećanje cena na godišnjem nivou za 2,1 odsto i da cena vode koju Beograđani plaćaju nije najviša u Srbiji, već da građani prestonice izdvajaju za vodu kao i većina građana u Srbiji.

Prema njegovim rečima, u Subotici cena vode po kubnom metru 108,9 dinara u Pančevu 107,34 dinara, Loznici 105 dinara, a da je u regionu mnogo veća u Ljubljani oko 250 dinara, a Zagrebu 125 dinara po kubnom metru.

Đorđević kaže da veliki problem u snadbevanju vodom predstavljaju prigradska naselja gde se zalivaju bašte, pune bazeni, i da Barajevo sa 27.000 stanovnika troši kao grad koji ima 100.000 stanovnika.

Upitan za kvalitet vode, on kaže da Beograđani piju najkvalitetniju vodu u Evropu.

"Osim Beograda, Budimpešta i Beč su jedini gradovi u Evropi gde se pije voda sa česme. Radimo dnevno 40 analiza vode, sa različitih lokacija i odgovorno stojimo iza toga da Beograđani piju najkavalitretniju vodu", rekao je Đorđević na RTS-u.

Vlada Srbije usvojila: Cena hleba 46 dinara!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs