Noć za pamćenje

Grupa Whitesnake nastupila pred 15.000 ljudi na Kalemegdanu

Britanski rok bend Whitesnake održao je sinoć koncert u Donjem gradu Beogradske tvrđave pred oko 15.000 posetilaca, a kao predgrupa nastupio je domaći sastav Kraljevski apartman
Događaji 15.06.2013. - 09:10h Autor: Tanjug

Uz pesmu My generation benda The Who, članovi slavnog sastav, a dve godine od poslednjeg gostovanja u srpskoj prestonici, Whitesnake su izašli pred beogradsku publiku, a 15.000 fanova ih je dočekalo vrištanjem.

 

Give Me All Your Love, Can You Hear the Wind Blow, Don’t Break My Heart Again, pevao je energičan Koverdejl podižući stalak sa mikrofonom uvis.

 

Hvala, Beograde! Da li je ovo grad ljubavi?, upitao je i očekivano usledila je pesma Is this love.

 

On je pesmu Gambler posvetio preminulim članovima benda Melu Galeju, Koziju Povelu i Džonu Lordu, a prethodno je razvio veliki transparent na kome je pored naziva grupe stojao srpski grb.

 

Ništa manje oduševljenje nije izazvao ni duet Oldriča i Biča.

 

”Ovo je ljubavna pesma za sve vas koji nas podržavate 35 godina. Vi ste nam u srcu uvek i zauvek”, najavio je Koverdejl numeru Forevermore.

 

Oko 23.15 sati bio je gotov zvanični deo koncerta, a dobro raspoložena publika u kojoj je bilo pripadnika svih generacija, horski je na bis otpevala sa članovima benda Ain’t No Love In the Heart of the City, pa zatim i Here I Go Again i Still of the Night.

 

Koverdejl je bez muzičke pratnje otpevao deo čuvene pesme Soldier of Fortune iz vremena kada je bio u bendu Deep Purple, što su fanovi pozdravili gromoglasnim aplauzom.

 

Hiljadu hvala za vaše gostroprimstvo. Budite zdravi, srećni i ne dajte da vas iko uplaši, poručio je Koverdejl Beograđanima i držeći srpsku zastavu poklonili su se dok se sa u pozadini čula melodija We Wish You Well.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...