Dame biraju

Top 6 filmova za podizanje raspoloženja

Iako ovi filmovi teško da imaju umetnički značaj ili težinu, nasmejaće vas, rasteretiti i naterati da se prisetite bezbrižnih dana
Filmovi
13:54h
Top 6 filmova za podizanje raspoloženja

Zoolander

Jedna od najupečatljivijih komedija 2000-ih, Zoolander, je okupila sjajnu ekipu, kostime i muziku. Ali, ono što ovaj film čini jedinstvenim je zaplet. Naime, muški manekeni su zapravo trenirane ubice, a na dovjici supermodela je da spasu svet. Naravno, najpre moraju da pređu preko svoje sujete i ujedine se, a u tome će im pomoći neke od najslavnijih MTV faca, poput Dejvida Bouvija (David Bowie), Lenija Krevica (Lenny Kravitz) i drugih. Glavne uloge pripadaju Benu Stileru (Ben Stiller) i Ovenu Vilsonu (Owen Wilson), a pojavljuju se i Foks Molder (Dejvid Duhovni), kao i Mila Jovović.

Clueless

Mnogo pre serija Seks i grad i Gossip Girl (Tračara), modni svet je poludeo za jednim filmskim ostvarenjem. Cluless je slatka i zabavna priča o tinejdžerki koja ima sve, uključujući i gomilu smešnih problema. Sve to, uz trendove koji su obležili 90-te i fantastičnu glumačku ekipu, koju predvodi Ališa Sivlerstoun (Alicia Silverstone), dovoljan su razlog da pozovete drugarice i provedete super opuštajuće žensko veče.

Danas 13, sutra 30 (13 Going on 30)

Kada smo bile devojčice maštale smo o savršenom životu, visokim potpeticama i neodoljivim dečacima. Sada znamo da je istina potpuno drugačija, ali teško da bi ijednoj tinejdžerki mogle da objasnimo šta zaista znači odrastanje. Dženifer Garner (Jennifer Garner) je u ovom filmu imala prilike da se sa 30 godina ponaša kao tinejdžerka, a kako i zašto, jasno će vam biti kada pogledate film, čija pouka je da svako doba ima svoje pluseve.

Zaposlena Devojka (Working Girl)

Melani Grifit (Melanie Griffith) je zvezda filma koji ne samo da će vas oraspoložiti, već će vas podsetiti da se rad i trud mogu isplatiti, te i da jedina prepreka na putu na uspehu ste zapravo vi sami. Takođe, nagledaćete se naramenica i moćnih odela koja su obeležila 80-te, te je i ovaj film idealan za pravo žensko veče.

Freaky Friday

Još jedan u nizu filmova koji se bavi naučnom fantastikom na šaljiv način je Freaky Friday, u kom mama i ćerka zamene tela. Da stvar bude gora, majka i ćerka, koju glume Džejmi Li Kertis (Jamie Lee Curtis) i Lindzi Lohan (Lindsay Lohan), se ne slažu najbolje, jer mama previše radi, a ćerku "drma" pubertet. Nasmejaćete se, ali i osetiti toplinu kada naše junakinje konačno shvate zašto su se našle u toj neobičnoj situaciji i kako će se izvući iz iste.

Šećer i začin (Sugar & Spice)

Ko kaže da su sve navijačice zle? Ovo nije film o podmetanjima i takmičenjima. Ovo je film o jednom zločinu. Ukoliko pogledate dublje, Šećer i začin je urnebesna kritika društva u kom živimo, ali i priča o prijateljstvu, ljubavi i žensku solidarnost. Ekipu čine sve same lepotice: Melisa Džordž (Melissa George), Mena Suvari, Marli Šelton (Marley Shelton) i drugi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs