Prava stvar

Novak Đoković Fondacija donirala 8 miliona za dečije pozorište: Da deca uživaju kao mi nekada

Zavese od negorivog materijala, novi pod i 126 sedišta krasiće najstarije dečije pozorište u Beogradu, Boško Buha
Vesti
00:56h Autor:
Novak Đoković Fondacija donirala 8 miliona za dečije pozorište: Da deca uživaju kao mi nekada

Novak Đoković Fondacija donirala je osam miliona dinara za rekonstrukciju najstarijeg i najvećeg dečijeg pozorista u regionu, Pozorišta Boško Buha u Beogradu koje je uz pomoć prijatelja nedavno samo krenulo u sanaciju.

Prema rečima v.d. direktora Pozorišta Boško Buha, popularnog glumca Milorada Mandića Mande, ovo pozorište staro 64 godinu do sada nije ulagan ni dinar, niko ništa nije menjao.

"Mi smo uz pomoć prijatelja i sponzora krenuli u sanaciju pozorišta jer je stanje toliko loše da više nismo mogli bezbedno izvoditi predstave. Ovako veliku donaciju nismo očekivali i sada ćemo sigurno novu sezonu početi u pre svega sigurnoj sali", rekao je Manda na konferenciji za novinare na kojoj je potpisan ugovor o donaciji.

Menadžer Fondacije Gorana Jakovljević istakla je da im je veoma drago što su se konkretno uključili u veliku akciju rekonstrukcije Pozorišta Boško Buha, da pomognu da nove generacije uživaju u predstavama u lepšem ambijentu koji ćemo zajedno napraviti.

"Ovo pozorište deo je detinjstva gotovo sve dece koja žive u Beogradu ali i šire. Ekskurzije koju dođu u glavni grad uglavnom posete Pozorište Boško Buha, ono je važno za razvoj dece i mislim da je donacija početak lepe saradnje u budućnosti, da ćemo imati priliku da uveseljavamo decu iz Beograda i onu koja dolaze iz drugih gradova ali u bezbednom ambijentu", istakla je Jakovljević.

Prema rečima direktorke Fondacije Jelene Đoković, ona i Novak su kao deca uživali odlazeći u ovo pozorište i biće srećni kada mališani budu gledali predstave u udobnim stolicama a glumci izvodili predstave na novim pozorišnim daskama.

Zahvaljujući donaciji Novak Đoković Fondacije Pozorište Boško Buha dočekaće novu sezonu sa novim sedištima, binom i scenskim zavesama koje će biti urađene po svim pravilima o bezbednosti dece.

Obezbeđeno je 126 stolica za salu, zavese koje odvajaju gledalište od scene, komplet scenskih zavesa od negorivog materijala i novi pod.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs