Portal ka vekovima

Spektakl na Trgu Republike: Pozorište pod vedrim nebom

Centralni deo događaja počeće u 20 sati projekcijama na fasadama Narodnog pozorišta kojima će se oživeti arhitektura i prikazaće se rekonstrukcija Beograda od 1868. do danas

Vesti
Autor:
Spektakl na Trgu Republike: Pozorište pod vedrim nebom
Foto: Kurir / Zorana Jevtić

Rekonstruisani Trg republike danas će postati pozorišna scena pod vedrim nebom jer u 11 časova počinje "Pozorište na trgu - portal ka vekovima", manifestacija koja će trajati do ponoći.

U 11 sati pre podne na Velikoj sceni Narodnog pozorišta održaće se Promenadni koncert srpsko-japanskog prijateljstva, dok će sat kasnije u Kulturnom centru Beograda biti najlepše bajke za decu.

U 14 časova ispred pozorišta "Boško Buha" održaće se "Karusel kroz istoriju" cirkuske trupe Kinetrop, a najlepše operske arije, kancone i dueti džez i autorske muzike počeće u 17 sati u Kulturnom centru Beograda, dok će sat kasnije na Trgu republike, kod drvoreda prema Kolarčevoj ulici, biti održana Mocartova opera za decu i omladinu "Bastijen i Bastijena".

Centralni deo događaja počeće u 20 sati projekcijama na fasadama Narodnog pozorišta kojima će se oživeti arhitektura i prikazaće se rekonstrukcija Beograda od 1868. do danas. Ispred ulaza u zgradu Narodnog pozorišta biće u 20.30 održan koncert Opere Narodnog pozorišta, a zatim i revija pozorišnih kostima.

Manifestacija će biti završena baletom "Ko to tamo peva".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs