Posledica oseke

Kad se more razdvoji na dva dela: Mojsijevo čudo u Koreji! (FOTO)

Ostrvo Jindo u Južnoj Koreji je mesto gde se svake godine krajem februara i ponovno sredinom juna događa jedinstveni prirodni fenomen nazvan Mojsijevo čudo u čiju se čast održava i istoimeni festival
Destinacije
21:22h Autor:
Kad se more razdvoji na dva dela: Mojsijevo čudo u Koreji! (FOTO)
Foto: Profimedia

Priča o Mojsiju je poznata širom sveta. Međutim, razdvajanje vode u moru je prirodno čudo, koje se svake godine događa u Koreji. Ostrvo Jindo u Južnoj Koreji je mesto gde se svake godine krajem februara i ponovno sredinom juna događa jedinstveni prirodni fenomen nazvan "Mojsijevo čudo" u čiju se čast održava i istoimeni festival.

Dva do tri puta godišnje zbog oseke i povlačenja mora ostrva Jindo i Modo postaju povezani kopnenim putem dugim 2.8 kilometara i širokim oko 60 metara. More se razdvaja u vremenskom intervalu od samo jednog sata, kada opet nastupa plima.

Čudo na nebu iznad Rusije: Obasjala ih 3 sunca! (VIDEO)

Prema lokalnoj legendi, stanovnici ostrva Jindo su bili napadnuti od strane tigrova. Kako bi se zaštititli od tigrova, pobegli su na obližnje ostrvo Modo.

Međutim, starica po imenu Pong ostala je na ostrvu. Svakodnevno se molila Bogu mora da budu ponovno sa svojom porodicom. Jedne noći u snu, pojavio se Bog mora i rekao joj je da može da pređe more.

Ovaj prirodni fenomen je bio nepoznat svetu sve do 1975. godine, kada ga je francuski zemljoposednik Pjer Randi opisao u francuskim novinama.

Najnepristupačnija crkva na svetu: Stub života obavijen misterijom i legendom! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs