Gostoljubivost Kubanaca svakog turistu osvojiće na prvu loptu

Kuba: Zemlja salse, ruma i dobre energije

Ukoliko ste ljubitelj putovanja, onda bar jednom u životu morate osetiti magiju salse i ležernog života. Zaputite se na ostrvo gde se život živi punim plućima bez raskošnih vila i luksuznih automobila. Osetite ritam Kube i pazite da vas ne ponese toliko da ne želite da je napustite
Destinacije
19:58h
Kuba: Zemlja salse, ruma i dobre energije

Blaga klima, more tirkizno, toplo i plitko, dok plaže mame svojom lepotom i belinom, kao da su posute brašnom. Sunce nikada ne peče, već je dovoljno jako da u njemu uživate i dobijete zanosan preplanuo ten. A, kada se noć lagano spušta, iz komšiluka se čuje ritam salse, dok se u vazduhu oseća sladak miris ruma. Dovoljno da postanete deo kubanskog sveta i shvatite šta je namamilo Če Gevaru da jedino na Kubi pronađe svoj dom.

Glavni grad Kube - Havana, kao da i dalje ponosno i na romantičan način odoleva zubu vremena. Ulice i zgrade izgledaju kao da gledate neki glamurozni film iz šezdesetih godina. Nasmejani i uvek vedri stanovnici Kube svaki novi dan dočekuju veselo i u ritmu muzike. I sve teče s neobičnom lakoćom, bez ikakvog stresa...

Upravo Havana bila je neiscrpna inspiracija piscu Ernestu Hemingveju, koji je rado posećivao lokalne barove, živeo u hacijendi i obožavao kubanske cigare. Zato u kubanskoj prestonici možete posetiti i kuću ovog proslavljenog američkog pisca.

Kada ste na Kubi, neizbežno je da obiđete Varadero, poznatije kao letovalište iz snova. Beli pesak, duge plaže, palme i karipsko rastinje nalaze se oko svakog hotela. Ne treba ni pominjati da isti oni nasmejani i vedri ljudi rade u njima i čine apsolutno sve da turistima bude što prijatnije. Za doručak se služi voće, za ručak jastog, a za večeru koktel kuba libre. A kad se već nađete tamo, nacionalno jelo aroz moro obavezno morate probati. Bez obzira na to da li ste u hotelu sa 3, 4 ili 5 zvezdica, budite sigurni da je u ovom mestu uživanje zagarantovano. Iz Varadera treba otići na izlet na kojem ćete roniti kraj koralnog grebena, plivati s delfinima i posetiti ostrvo Kajo blanko.

Na Kubi ćete biti lako zavedeni i zaljubljeni u jednostavnost i energiju ljudi, koju ćete osećati na svakom koarku. Zato, posetite ovaj dragulj na severnim Karibima i zavirite u jedan drugačiji svet.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs