Kraljevska porodica časti bebe koje se rode na dan Vilijamovog i Kejtinog naslednika

2.013 kraljevskih novčića za sve britanske bebe koje se rode istog dana kada i dete Kejt Midlton

Bebe koje će se u Britaniji roditi istog dana kada i prvo dete princa Vilijama i Kejt Midlton dobiće na poklon kraljevski srebrni novčić od jednog penija
Zanimljivosti
22:22h
2.013 kraljevskih novčića za sve britanske bebe koje se rode istog dana kada i dete Kejt Midlton

Kraljevska kovnica je saopštila danas da je skovala 2.013 srebrnih novčića sa kraljevskim grbom, koji će biti podeljeni bebama rođenim istog dana kada i dete vojvotkinje od Kembridža, Kejt Midlton (Kate Middleton) i princa Vilijama (Prince William).

Srebrni novčići od jednog penija se tradicionalno poklanjaju novorođenčadima za sreću i dobro zdravlje.

Šejn Biset iz Kraljevske kovnice, rekao je za AP da je kovnica želela da proslavi rođenje trećeg naslednika u redu za tron sa "majkama i očevima širom Velike Britanije".

Supruga princa Vilijama bi trebalo da se porodi sredinom ovog meseca.

Iako se dugo nagađalo da je na putu kraljevski dečak, stručnjaci predviđaju da će vojvotkinja od Kembridža roditi devojčicu. Naime, pored ishrane, koja može razotkriti pol deteta, i posao kojim se neko bavi predviđa da li će novi član porodice biti dečak ili devojčicu. Stručnjaci sa Univerziteta Ekseter tvrde da žene, koje obavljaju stresan posao ili su pod velikim pritiskom poput Kejt, koja je stalno pod lupom javnosti, imaju više šansi da rode devojčicu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs