Američki nastavnik se 40 godina slikao u istoj odeći

Nastavnik fizičkog u jednoj američkoj osnovnoj školi postao je hit na JuTjubu kada se saznalo da se 40 godina slikao u istoj odeći za školski godišnjak
Zanimljivosti
13:02h Autor:
Američki nastavnik se 40 godina slikao u istoj odeći

Dejl Irbi, koji je predavao fizičko vaspitanje u osnovnoj školi Prestonvud u Dalasu, nosio je smeđi prsluk i belu košulju sa printom od prve fotografije, snimljene davne 1973. godine, do poslednje koja je napravljena 2013. godine, neposredno pred njegov odlazak u penziju.

U izjavi za list "Dalas morning news", 63-godišnji nastavnik je objasnio da je neobičnu tradiciju započeo sasvim slučajno - jednostavno nije imao šta drugo da obuče.

"Bilo me je stid kada sam naredne godine dobio školske fotografije i shvatio da sam nosio istu odeću kao i prve godine", kazao je Irbi.

Sledeće godine, njegova supruga, Kejti, mu je u šali predložila da ponovo obuče isti prsluk i košulju, a Irbi je to prihvatio kao dobar štos i tako je krenulo nošenje iste odeće punih 40 godina.

Dejl je počeo da radi u školi 1973. godine i već prvog dana je bio obavešen da će biti slikanje za godišnjak, te da mora da obuče "nešto lepo".

Pošto u svojoj garderobi nije imao ništa osim trenerki i šortseva, otišao je u tržni centar i kupio smeđi prsluk i belu košulju, u kojima će se slikati narednih 40 godina.

Nakon četiri decenije rada u obrazovanju, Irbi je otišao u penziju. Direktorka škole Prestonvud kazala je za njega da je "svoj posao shvatao veoma ozbiljno i da je učenike učio ferpleju u sportu, ali i životu".

U njegovu čast, školska dvorana za fizičko nazvana je po njemu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs