POTREBAN VAM JE SAMO JEDAN SASTOJAK!

NAJBOLJE, A JEFTINO, ĐUBRIVO ZA SOBNO CVEĆE: Od ovoga biljke rastu kao lude i biće duplo otpornije! (VIDEO)

Vaše biljke uz ovu organsku prihranu nikada neće uvenuti! Dostupna je svima, a vrlo lako se pravi.

Bašta
08:12h Autor:
NAJBOLJE, A JEFTINO, ĐUBRIVO ZA SOBNO CVEĆE: Od ovoga biljke rastu kao lude i biće duplo otpornije! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Kako su banane zdrave za naš organizam, tako je njihova kora vrlo povoljne za biljke. Naime, i kori od babane ima kalijuma, kalcijuma i fosfora, koji su vrlo značajni za ravoj i rast vaših biljaka.

Fosfor čini cvetove biljke lepšim, kalijum joj pomaže da se što bolje razvija, a kalcijum je jača. A od kore banane možete da napravite organski vid prihrane na tri načina.

1. SECKANJE KORE OD BANANE

Iseckajte koru na što manje komade i zakopajte ih u zemlju pored biljke. Kako se kora bude polako razgrađivala, tako će se zemljište obogatiti mineralima koje su neophodni za rast biljke.

2. VODA ZA ZALIVANJE

Komade kore stavite u flašu sa vodom i zatvorite. Za jedan litar vode dovoljna jejedna veča banana ili dve manje. Ovako pripremljenu prihranu ostaviti dva do tri dana na sobnoj temperaturi i s vremena na vreme promućkajte flašu. Zatim procedite vodu iz fkaše i zalijte biljke.

Voda, koja je postala kafeno-crne boju je puna je minerala, a njom zalivajte biljke jednom nedeljno. Takođe, biće još hranljivija, ukoliko u nju ubacite ljusku od jajeta, jer se tu nalaze magnezijum, natrijum i oko 5 % organske materije koja je od velikog značaja za kvalitet zemljišta.

3. ŠEJK OD BANANE

Oljuštene kore ostavite da se osuše i pocrne. Zatim ih sameljite u blenderu sa malo vode, kako biste dobili smesu koja podseća na šejk. Sipajte šejk u zemlju, bilo da je reč o kućnim ili poljskim biljkama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs