PAŽLJIVO ČITAJTE

KAKO JE NIK VUJIČIĆ NAJVEĆU ŽIVOTNU TRAGEDIJU PRETVORIO U USPEH: Strah je veći invaliditet nego nemati ruke i noge!

Ako neko zna tačan recept za sreću onda je to on

Lifestyle
Autor:
KAKO JE NIK VUJIČIĆ NAJVEĆU ŽIVOTNU TRAGEDIJU PRETVORIO U USPEH: Strah je veći invaliditet nego nemati ruke i noge!
Foto: Profimedia

Nik Vujičić rođen je 04. decembra 1982. godine u Brizbejnu. Rođen sa retkim tetra-amelija poremećajem – Nick nema ruke od ramena, a umesto nogu ima mala stopala. Uprkos svemu on je naučio da piše koristeći dva prsta na jednom stopalu, a kompjuter koristi uz pomoć posebne “prsti-peta” tehnike. Savladao je i osnovne radnje poput češljanja, brijanja, pranja zuba, razgovaranja telefonom.

Tokom ranog školovanja doživljavao je brojne neprijatnosti od svojih vršnjaka zbog čega je bio izuzetno depresivan. Od 8 godine nekoliko puta je pokušao da izvrši samoubistvo. Samo neizmerna ljubav njegovih roditelja ga je održala u životu kroz te teške periode. Odrastajući i privikavajući se na sopstvene mogućnosti Nick je shvatio da njegova dostignuća inspirišu mnoge ljude.

On je dokaz da je u životu baš sve moguće, zato njegove reči pažljivo pročitajte. Donosimo vam najbolje citate Nika Vujičića:

Odreknite se života sa samosažaljevanjem u zamenu za život sa svrhom.

U čemu je poenta biti potpun spolja, ali prazan iznutra?

Šta vi mislite da treba da izaberem: da budem ljut na Boga zbog onoga što ja nemam ili da mu budem zahvalan za ono što vi imate?

Strah je veći invaliditet nego nemati ruke i noge.

Stalno se krećite napred, jer akcija stvara impuls, a impuls stvara nepredvidive mogućnosti.

Zapamtite – akcija izaziva reakciju. Kada ste u iskušenju da napustite svoje snove, naterajte sebe da pokušate još samo jedan dan, jednu nedelju, još jedan mesec, još jednu godinu… Bićete iznenađeni onim što se dešava kada konstantno odbijate da odustanete.

Nije kraj sve dok vi tako ne odlučite.

Ako ne možete da dobijete čudo, postanite jedno.

Postoje dve vrste rizika u životu: opasnost od pokušavanja i opasnost od nepokušavanja. Uvek postoji rizik koliko god pokušavali da zaštitite sebe.

Motivacija vas vodi kroz dan, ali inspiracija vas vodi kroz život.

Možda nemam ruke kojima bih mogao da držim ruke svoje žene, ali da bih držao njeno srce, ni ne trebaju mi ruke. Njeno srce je ono što želim da držim.

Najpre nisam bio spreman da se suočim da ono što zaista nije u redu sa mnom nije moje telo, već ograničenja koja sam postavljao sebi, kao i moja ograničena verzija mojih životnih mogućnosti.

O njemu se piše i priča širom sveta, ali postoje stavari koje mnogi ne znau. Njegov život je sve samo ne običan, a ovo su činjnice koje možda niste znali:

Ima 39 godina, rođen je u Melburnu u Australiji, ali njegovo poreklo je srpsko. Njegovi roditelji Dušanka i Borislav Vujičić iz Srbije su se preselili u Australiju. Rođen je u decembru 1982. godine.

Oženio se svojom voljenom Kanae Mjaharom posle samo nekoliko meseci viđanja.

Njihovo venčanje bilo je 2021. godine, a sada su ponosni roditelji četvoro dece.

Par se upoznao u Teksasu kada je ona došla da sluša njegov motivacioni govor. Njihov bračni život je harmoničan i nema nikakvih skandala koji su povezani sa njima.

Nik je osnivač međunarodne neprofitne organizacije „Life Without Limbs“ kroz koju pokušava da pomogne drugim ljudima koji su u situaciji kao što je njegova.

U detinjstvu mu je bilo veoma teško zbog nedostatka udova, maltretiranja koja je zbog toga trpeo od drugova iz razreda, a čak je nekoliko puta pokušao samoubistvo.

Nik je počeo karijeru kao motivacioni govornik tokom studentskih dana.

Njegov Instagram nalog ima 1,6 miliona pratilaca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs