Učvrtite vezu

5 RAZLOGA ZAŠTO JE BRAK NIKA VUJIČIĆA ČVRST KAO STENA: 11 godina on se drži JEDNOG VEOMA VAŽNOG NAČELA

Najpoznatiji motivacioni govornik na planeti Nik Vujičić i njegova supruga dele tajne svoje sreće sa hiljadama parova na internetu i velika su inspiracija za sve koji veruju u pravu ljubav

Porodica
Autor:
5 RAZLOGA ZAŠTO JE BRAK NIKA VUJIČIĆA ČVRST KAO STENA: 11 godina on se drži JEDNOG VEOMA VAŽNOG NAČELA
Nik Vujičić, Foto: IXOLA / Backgrid USA / Profimedia

Istraživači kažu da je veća verovatnoća da će ljudi koji organizuju velika venčanja biti srećniji u braku od onih koji imaju samo oko 50 gostiju. Nik i Kanae Vujičić možda nisu imali venčanje iz snova, vredno velikog bogatstva, ali su ipak pronašli načine da održe iskru ljubavi tokom godina.

Velika su inspiracija za sve koji veruju u pravu ljubav.

Danas oni dele tajne svoje sreće sa hiljadama parova na internetu, a verujemo da i vi možete da pronađete neki koristan savet za sebe.

Pomažu jedno drugome u borbi protiv nesigurnosti na poseban način.

Nik Vujičić je rođen sa sindromom tetraamelije, što znači da nema udove. Prešao je dug put da postane motivacioni govornik i javna ličnost koja je sada prepoznata i voljena širom sveta. I nikad ne prestaje da pominje ulogu svoje žene u svemu što je do sada postigao.

Kanae je Niku pomogla da prevaziđe strah da nikada neće sresti ženu koja će ga iskreno voleti i koja će moći da mu posveti svoj život. U svojoj knjizi, Nik pominje kako mu je Kanae pomogla da se izbori sa svojim strahovima, rekavši:

Nik Vujičić
foto: © kanaevujičić / Instagram

„Najveći test za nas tokom perioda udvaranja bio je kada sam prošao kroz ličnu finansijsku krizu. Videti Kanaeinu posvećenost da me podrži, bez obzira na sve, bilo je najneverovatnije otkriće koliko je duboka bila njena ljubav prema meni. Mogu da kažem da kad me gleda ne vidi Nika bez udova.”

U njihovoj vezi nema iskušenja.

Može da dođe do trenutka u vezi u kojem jedna osoba smatra da je postala toliko prijatna da više nije potrebno da ulaže bilo kakav napor da usreći drugu osobu.

Nik i Kanae insistiraju da, kada se venčate, ne umanjujete uloge u vezi, već da ih uzdižete. Uzimanje bračnog partnera zdravo za gotovo i ostavljanje odnosa takvim kakav jeste definitivno nije dobar izbor.

Nik Vujičić
foto: © kanaevujičić / Instagram

Jedan od njihovih bračnih saveta sugeriše da supružnici uvek moraju da obraćaju pažnju na partnera. Ako jedan od njih to ne čini, može biti siguran da će bračni drug, ili sam život, u nekom trenutku poslati znak upozorenja, alarmirati da je krajnje vreme da se probudi.

Supružnici treba da budu spremni za sukobe.

Nik i Kanae su sigurni da će se, iako ste uvereni da ste vi i vaš bračni partner stvoreni jedno za drugo, pre ili kasnije ovaj osećaj blaženstva možda poremetiti. Mogući su različiti sukobi, podstaknuti članovima porodice, čak i od strane prijatelja.

Nik Vujičić
foto: © kanaevujičić / Instagram

Izvor sukoba mogu da budu i okolnosti koje ne možete u potpunosti da kontrolišete.

Svi supružnici treba to uvek da imaju na umu, da se pripreme, savetuje ovaj bračni par. U svojoj knjizi kažu: „Biti u pravu nije ni približno toliko važno koliko je važno da budete zajedno. Ponekad ćeš ti da budeš vetrobran, drugi put ćeš biti buba.”

Podsetite se zašto ste se venčali

U svojoj knjizi, Nik kaže: „Svi mi biramo ljude za koje se venčavamo. Kada smo Kanae i ja u svađi, smatram da je od velike pomoći da se izdignem iznad sukoba s ženom u koju sam se zaljubio."

Nik Vujičić
foto: Profimedia

"Zato se podsetim da sam se zakleo da ću je poštovati i čuvati je i u dobrim i u lošim vremenima. Naša ljubav je zaista veća od svih nesuglasica koje možemo da imamo i naš odnos u trenucima sukoba mi je važniji od toga da budem u pravu, ili da pobedim u svađi.”

Nik takođe pokušava da se povuče i razmisli o činjenici da je Kanae donela više radosti u njegov život nego što je ikada mislio da može da iskusi. Taj stav mu, kaže Nik, pomaže da prođe kroz izazovna vremena.

Nik Vujičić
foto: © kanaevujičić / Instagram

Supružnici nikada ne bi trebalo da se osećaju usamljeno

Nik i Kanae ističu da možda postoje trenuci kada jednostavno ne možete da shvatite svog supružnika. Nekad verovatno nećete moći da razumete zašto postoji sukob, šta ste pogrešili ili kako da prevaziđete problem koji vas je doveo u sukob. U takvim trenucima osećaćete da ste ostali sasvim sami.

Bračni par Vujičić savetuje da pre nego što se obratite članovima porodice i prijateljima dobro razmislite da li zaista želite da podelite svoje sukobe i frustracije sa njima. Možda će smatrati da je potrebno da izaberu stranu, a to može postati vaš problem u budućnosti.

Nik Vujičić
foto: Facebook

Umesto toga, Nik i Kanae kažu da je bolje razgovarati sa bračnim savetnikom, terapeutom, svojim sveštenikom ili nekom drugom nepristrasnom osobom - trećom stranom sa iskustvom po pitanjima veze. Ali najvažnija stvar koju treba imati na umu je da osoba koja će možda morati da se promeni možete biti vi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs