Sreća

Kako da sačuvamo pozitivnost svaki dan: Jednostavno je, pratite ova tri koraka!

Zakon minimalnog truda bazira se na tome da postižemo više a zalažemo se manje

Lifestyle 14.12.2018. - 20:38h Autor: lovesensa.rs
Foto: Profimedia

Jeste li ikad u životu nešto toliko želeli i pokušali da dograbite da biste, na kraju, tu stvar ne samo izgubili, već je i odgurnuli miljama daleko od sebe? U kulturi u kojoj je normalno da se "borimo za ono što želimo" preplavljeni smo ratovima i borbama za nešto, za nekoga ili protiv nekoga i nečega. Borimo se protiv bolesti, za nečiju naklonost, višu poziciju... Šta na kraju dobijamo tom večnom borbom?

 

Jedan od Sedam duhovnih zakona uspeha koje podučava Dipak Čopra, govori upravo o tome i zove se Zakon minimalnog truda (The Law of Least Effort), piše lovesensa.rs 

 

Ovaj zakon bazira se na ideji da postižemo više ako se zalažemo manje. Iako zvuči paradoksalno, ako o ovom zakonu razmišljamo kroz načelo očuvanja energije, on ima smisla. Osnova zakona je da je inteligencija prirode ustrojena tako da uz minimum napora postiže maksimum: cvetanje cveta, reka koja teče, kiša koja pada, trava koja raste - sve se pokreće u harmoniji i uz univerzalnu energiju ljubavi bez truda i napora.

 

Sreća ili talenat: Naučnici otkrili šta je presudno za uspeh!

 

Zamislite da je vaše telo nosilac te energije. Na vama je izbor hoćete li je čuvat ili širite. Kada nas pokreću strah i ego, trošimo golemu energiju ili čak postavljamo blokade koje zaustavljaju tok pozitivne energije. Sa druge strane, kada su naša dela motivisana ljubavlju, snagu dobijamo iz univerzalnog izvora energije.

 

Kada se prepuštamo toku ili prihvatimo stvari takve kakve jesu, štedimo tu dragocenu energiju. Možemo vežbati primenu ovog zakona i u svakodnevnom životu tako što ćemo da naučimo tri stvari:

 

1. Vežba potpunog prihvatanja. Umesto da se borite protiv situacija koje vam nisu po volji, odlučite da ih prihvatite. To ne znači da ste pasivni, već ste, oslobađajući se tenzije konstantne borbe, spremniji da učinite ono što zaista želite. Takođe, prihvatanje umanjuje našu patnju koja nastaje iz otpora prema određenoj situaciji.

 

Dipak Čopra savetuje: Kako da želje pretvorite u stvarnost i promenite svoj život nabolje!

 

 

2. Preuzimanje odgovornosti. Ne prebacujte krivicu na druge ljude i okolnosti, ali ni na sebe. Fokusirajte se na ono što danas možete da preuzmete kako biste napredovali.

 

3. Ne branite se. Ne rasipajte energiju na pokušaje da se odbranite ili nekome dokažete. Budite fleksibilni i prijemčivi i za druga mišljenja.

 

Sreća i uspeh leže u snazi darivanja: Dipak Čopra otkiva najjači zakon privlačenja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...