Mudrost koja traba da vas vodi napred

Dipak Čopra savetuje: Kako da želje pretvorite u stvarnost i promenite svoj život nabolje!

Ljude koji postižu velike stvari kao da obavija neki mističan veo potpomognut sudbinom, Bogom ili Prirodom koji menjaju tok događaja. Ono što leži u srži te misterije jeste nešto s čime se ne susrećemo svaki dan - umeće da svet sledi volju jedne osobe

Lifestyle
Autor:
Dipak Čopra savetuje: Kako da želje pretvorite u stvarnost i promenite svoj život nabolje!
Foto: Profimedia

Kako deluje svest?

Ponuđena su mnoga objašnjenja, od karme do snage pozitivnih misli za ovo natprirodno ili nadljudsko dostignuće. Kako bismo otkrili na koji način pojedinac može da promeni svet, moramo da pogledamo kako deluje svest. Svi su svesni, ali nisu svi samosvesni, a od onih koji jesu, na razumeju svi kako tačno deluje svest.

U zapadnoj kulturi istraživanje svesti nije tako uobičajeno kao na Istoku, koji ima dugu tradiciju meditacije. Svrha meditacije nije samo smirivanje uma. Njena dublja namera je povezivanje unutrašnjeg sveta sa spoljašnjim.

Pretpostavka da su ta dva sveta odvojena uzrokuje mnoga praznoverja i lažne pretpostavke zašto se nečije namere ostvaruju, a nečije ne. Voli li njih Bog više? Da li je sudbina na njihovoj strani?

Najpreciznije karte predviđaju za mart 2018: Ovnovima ljubavne probleme, Devicama velike troškove!

foto: Shutterstock

Svaka misao može da promeni svet

Ako priznate mogućnost da svest povezuje unutrašnji i spoljašnji svet, tada nema potrebe za takvim mislima. I krećete s pretpostavkom da svaka misao može da promeni svet. Odlučujući faktori nisu mistični. Oni zavise od sledećih sastojaka koji nameru pretvaraju u stvarnost:

- Biti svoj i slediti svoju istinu.

- Ne stvarati lažnu sliku o sebi koju pokušavate da dostignete.

- Imati vlastite ideje, umesto prihvatati tuđe.

- Usredsrediti se i udaljiti se od potencijalnih distrakcija.

- Imati iskustvo ući u dubinu svog uma.

- Otpustiti kontrolu.

- Biti uveren da naše želje podržavaju priroda, Bog i Univerzum – nešto veće od ega pojedinca.

- Ceniti sebe i svoju dobrobit.

- Težiti idealu.

Ovi faktori se odnose na svaku vašu želju. Ona može da bude velika ili mala, nije važno. Važan je stepen samosvesti koji primenjujete u situaciji.

Staro narodno verovanje otkriva: Nesreća će vladati vašim domom dokle god imate ove stvari!

foto: Shutterstock

Kada svoju svest počnete da uzimate za ozbiljno, i ona će vas

Umesto da mislite: "Hoće li se moj san ostvariti?" što je u najboljem slučaju samo nada, ili "Imam li dovoljno vere u sebe?" što je samoporažavajuće pitanje, trudite se da postanete svesniji.

Razmotrite navedene sastojke i zaista se potrudite da proširite svest. Kada svoju svest počnete da uzimate za ozbiljno, i ona će vas. Činjenica da upravo ovoga trenutka možete da promenite svet leži u tome da vi to već činite kroz svoj duboki proces komunikacije između unutrašnjeg i spoljašnjeg sveta, bez obzira da li verujete ili ne.

(www.deepakchopra.com)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs