Za predivan dan

Saveti Lujze Hej: Jutarnji ritual za više samopouzdanja i sreće!

Uz pomoć Lujzinih saveta i kratke meditacije otvorite se novim, svežim i vedrijim jutrima

Zanimljivosti
09:25h Autor:
Saveti Lujze Hej: Jutarnji ritual za više samopouzdanja i sreće!
Foto: Shutterstock

Slavna autorka Lujza Hej, koju ćemo pamtiti po legendarnim savetima i afirmacijama za srećniji život, tvrdila je da je prvi sat nakon buđenja najvažniji i od njega zavisi kako ćemo provesti ostatak dana.

Kako ste vi započeli današnji dan? Koje su reči izašle iz vaših usta? Jeste li se žalili, prigovarali? Jeste li se zahvalili na svemu što vam je novi dan doneo?

Podsetimo se Lujzinih saveta i kratkih meditacija, koje će poslužiti da se otvorite novim, svežim i vedrijim jutrima!

1. Ustanovite jutarnji ritual koji vas raduje

Ili samo kopirajte onaj Lujzin provereni. Nije teško i ne uzima mnogo vremena. Ona već u krevetu sebi šapne: Danas je baš dobar dan. Danas će biti odličan dan. Zatim ustane i zahvali svom telu što je dobro služi i uradi vežbe istezanja. Nakon toga izgovori afirmacije poput: Danas kreiram predivan dan i predivnu budućnost. Na taj se način u svega nekoliko minuta usmeri na pozitivan ishod, zahvali i da sebi ohrabrenje za dan pred sobom.

2. Smislite afirmaciju za svaku jutarnju aktivnost

Dok doručkujete, dok perete zube, dok se odevate, dok pijete jutarnju kafu, dok se vozite na posao... Svaku radnju koju ponavljate baš svaki dan neka prati jedna afirmacija (npr. Ja sam magnet za predivne stvari. Svaki dan mi donosi nove prilike. Danas ću se puno smejati. Vidim lepotu u svemu. Ja sam snažna i zdrava. Volim i voljena sam...). Vi ćete sami najbolje osetiti koja vam rečenica najviše odgovara.

foto: Shutterstock

3. Pozitivna jutarnja meditacija

Zamislite da stojite u hodniku svog života. Iza vas su mnoga zatvorena vrata. Vrata koja predstavljaju stvari na koje više ne mislite i koje više ne izgovarate, iskustva koja više nemate. Ispred vas je hodnik kojem se ne vidi kraj. Primećujete samo brojna vrata. Vrata novih iskustava.

Zamislite kako hodate i otvarate vrata najlepših iskustava - sreće, mira, ozdravljenja, blagostanja, ljubavi. Vrata razumevanja, saosećanja, oproštaja. Vrata slobode. Vrata samopouzdanja i neizmerne ljubavi prema sebi. Sva su ona ispred vas. Koja ćete prva otvoriti?

Verujte svom unutrašnjem vodiču koji vas vodi prema onim iskustvima koja su za vas najbolja i koja omogućavaju napredak. Bez obzira na to koja se vrata otvore ili zatvore, ne zaboravite da ste uvek sigurni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs