Pokajao se

Stiv Džobs godinama negirao da mu je ona kćerka: Strpljivo čekala na očevu ljubav!

Prvi kompjuter nazavo je upravo po njoj, LISA
Lifestyle
22:10h Autor:
Stiv Džobs godinama negirao da mu je ona kćerka: Strpljivo čekala na očevu ljubav!
Foto: Profimedia

Stiv Džobs je u ljubavnoj vezi s Krizan Brenan dobio kćerku Lisu Brenan-Džobs. Upoznali su se 1972. u srednjoj školi te su ubrzo postali par. Iako su bili zajedno šest godina, Stiv je ostao zatečen činjenicom da je Krizan trudna pa je negirao očinstvo, navodeći da je možda detetov otac neko drugi.

Devojčica Lisa se rodila 17. maja 1978. a Džobs nije bio prisutan. Stigao je nakon nekoliko dana od porođaja, pomogao je da se devojčici izabere ime i otišao!

Tvrdio je da je sterilan i neplodan

"Nije želeo da ima nikakvog posla ni s Lisom ni sa mnom," izjavila je Krizan koja je sama odgajala kćerku.

Stiv je priznao dete tek godinama kasnije - nakon DNK dokaza da je on zaista otac. Na sudu se pravdao činjenicom kako je "sterilan i neplodan".

Tu se često povlači paralela između Stiva i njegovog oca, koji je njega takođe odbacio.

Najbogatiji čovek na svetu: Postoje 2 razloga zašto moja deca neće naslediti novac!

<\/div>

Svoj prvi računar nazvao je Lisa, dugi niz godina tvrdeći kako to nema veze s njegovim navodnim detetom. Prema zaposlenim Applea, LISA je bila skraćenica za "Local Integrated System Architecture" - odnosno da su dobili zadatak da smisle akronim kako ne bi ispalo da je kompjuter nazvao po detetu.

"Naravno da je računar dobio ime po mojoj kćerki," priznao je posle piscu njegove biografije, Valteru Izačonu.

Sudskom odlukom o očinstvu Stiv je morao da plati 385 dolara mesečno alimentacije, što je Džobs sam kasnije povećao, na za njegovo bogatstvo mizernih 500 dolara.

Ipak, ulagao je u ono u šta je verovao - Lisino obrazovanje te u domu u kojem su živele ona i majka, jer nisu morale da plaćaju iznajmljivanje.

Stiv Džobs nije dozvoljavao svojoj deci da koriste tablete i Ajfone: Razlog će vas oduševiti!

<\/div>

Promena u razmišljanju

Lisa se prvi put srela sa svojim ocem 1986.

"Moj je otac bio bogat i poznat i kako sam ga upoznavala, upoznavala sam i celi jedan novi svjet. Odlazila sam na odmore s njim, a kasnije smo čak i živeli zajedno nekoliko godina," otkrila je Lisa.

Lisa je diplomirala novinarstvo na Harvardu 2000. godine, a danas piše za Vog i O magazin.

"Voleo bih da sam se poneo drugačije. Tada sebe nisam video kao oca i nisam se s tim mogao suočiti. Pokušao sam učiniti pravu stvar, ali da sam imao još jednu priliku vratiti se u prošlost, sve bih promenio," priznao je Džobs svoje greške iz mladosti.

Ali, Stiv Džobs je kasnije svoje greške ispravio i postao dobar roditelj. S Lauren Pauel oženio se 18. marta 1991. godine, a u tom braku dobio je još troje dece.

Nosite istu odeću svaki dan? Velike su šanse da ćete uspeti u životu: Evo zašto!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs