Najozloglašenije žene

Bile su sestre, ljubavnice i ubice: Njihov monstruozni čin obeležio 20. vek! (VIDEO)

Uprkos tome što je sprovedena detaljna istraga i što su se mnogi dramaturzi i glumci bavili njihovom sudbinom, do danas je ostalo nejasno šta se tačno dogodilo te noći
Lifestyle
10:52h Autor:
Foto: Printscreen Youtube / ObsoleteOddity

Počinivši dvostruko ubistvo 2. februara 1933. godine, sestre Kristin i Lea Papin postale su dve najozloglašenije žene 20. veka. Tek kada je otkriveno da su sestre bile i ljubavnice, stekle su imidž pravih monstruma kršeći sve društvene norme. Priča o njima dvema ispričana je do sada na puno načina, ali posebno se ističe predstava "Služavke" francuskog pisca Žana Genea, koja uskoro opet počinje da igra u Londonu.

Najfatalnija Srpkinja: Dva puta se udavala za svoje rođake, zavodila sinovljeve drugove!

Iskopale oči gazdarici i kćeri u kući gde su bile služavke

Foto: Printscreen Youtube / ObsoleteOddity
Foto: Printscreen Youtube / ObsoleteOddity

Uprkos tome što je sprovedena detaljna istraga i što su se mnogi dramaturzi i glumci bavili njihovom sudbinom, do danas je ostalo nejasno šta se tačno dogodilo te noći u maloj ulici u Le Mansu, u kući Renea Lanselina kada su ubijene njegova supruga i ćerka. Nakon što je uhapšena, Lea, mlađa sestra koja je tada imala 21 godinu, rekla je policiji: "Od ovoga trenutka ja sam gluva i glupa."

Ono što je poznato jeste da je drama počela kada se gospođa Lanselin i njena ćerka nisu pojavile na unapred dogovorenoj večeri s Reneom Lanselinom. On se vratio kući koju je zatekao zaključanu, a unutra su sva svetla, osim prigušene svetlosti na tavanu, bila ugašena. Kada su on i policajci uspeli da uđu u kuću, zatekli su njegovu suprugu i ćerku u krvi na podu. Oči su im bile iskopane. Uplašili su se da su i služavke prošle isto, pojurili su prema tavanu, gde su naišli na još jedna zaključana vrata. Kada su konačno provalili u sobu, videli su da su služavke nepovređene i da leže zajedno u krevetu.

Tukle ih čekićem - zbog ludila?

Na podu je bio krvavi čekić. Sestre su odmah priznale da su krive. Prema njihovoj priči, neposredno pre nego što su se majka i ćerka vratile kući, pukao je osigurač zbog pegle, a nedavno je bio popravljen iz istog razloga. Zbog troška oko prethodne popravke, Kristin i Lea su dobile manju platu. Ali, da li je to zaista bio povod za brutalno ubistvo? Kristin je rekla da bi "radije ona odrala kožu svojim gazdama nego da oni oderu njihovu". Zbog tih su reči mnogi njihov čin protumačili kao "evolucionaran čin dve ugnjetavane žene koje su se pobunile protiv svojih bogatih ugnjetavača".

Kraljevske porodice koje je uništio incest: Rađali se bolesni i ludi, deca im umirala! (FOTO)

Pet godina nakon što su uhapšene, Kristin, čija je smrtna kazna preinačena na doživotnu robiju, umrla je u azilu u Reneu. Lea je odslužila svojih osam godina prisilnog rada, oslobođena je četrdesetih godina i od tada se o njoj ništa ne zna. Pogledajte njihov bizaran slučaj u videu:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs