Jeziva priča

Poslednja večera na ukletoj jahti: Strašnu sudbinu devojčice (11) ne može svako da preživi! (FOTO)

Teri Džo je godinama kasnije otvorila srce i ispričala detalje sudbonosne večeri kada je na pučini okeana ostala siroče
Lifestyle
18:36h Autor:
Poslednja večera na ukletoj jahti: Strašnu sudbinu devojčice (11) ne može svako da preživi! (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen / World Source

Artur Duprolt sanjao je o odmoru na Bahamima. Ovaj optičar iz Viskonsina sanjao je da barem jedne zime zameni hladnoću severa SAD-a modrim vodama Atlantika, a početkom šezdesetih godina prošlog veka uspeo je u tome.

Te godine su on, njegova supruga Džin, sin Brajan i ćerke Teri Džo i Rene proveli odmor na Bahamima. Planirali su da provedu samo nedelju dana u toplijim krajevima, ali bili su spremni i da produže svoj ostanak ako im se svidi more.

Na Floridi su unajmili Bluebelle, jedrenjak sa dva jarbola i kapetana Džulijana Harvija. Pridružila im se i Džulijanova supruga Dene.

Rano ujutro 8. oktobra 1961. godine Bluebelle je isplovio iz Fort Lauderdalea prema Bahamima. Četiri dana su proveli na putovanju prema ostrvu Bimini, gde su proveli sedam dana uživajući u suncu i moru. Rano u nedelju, Duprolt je ispunio formulare za napuštanje Bahama i povratak u domovinu.

Goli i bosi pobegli na -30, uzrok smrti nepoznata sila: Jeziva planina čuva tajnu punih 57 godina!

Foto: Youtube printscreen / World Source
Foto: Youtube printscreen / World Source

"Bilo je ovo neverovatno iskustvo. Vraćamo se pre Božića", rekao je Duprolt. Te večeri je Dene skuvala večeru, a kasnije će se ispostaviti da je to poslednja večera ikad servirana na brodu Bluebelle.

Oko devet sati uveče, Teri Džo je otišla na spavanje, a obično bi joj se i mlađa sestra Rene pridružila u maloj kabini u blizini krme. Ove večeri je ostala sa članovima porodice u kabini nedaleko od upravljača broda. Usred noći, Teri Džo su probudili povici njenog brata Brajana: "Tata, upomoć! Upomoć!".

Čula je i nečije korake. Nakon toga je zavladala mrtva tišina. Pet minuta kasnije se usudila da izađe iz kabine. Videla je majku i brata kako leže u lokvi krvi. Istog tog trenutka je znala da su mrtvi. Polako, na vrhovima prstiju, išunjala se na palubu. Videla je još krvi i nešto što misli da je bio nož.

Iznenada je Harvi viknuo na nju: "Vraćaj se dole!"

Svirepo ubijena u 9. mesecu trudnoće: Tragična životna priča najlepše žene Holivuda (FOTO)

Polako se vratila u svoju kabinu i sklupčala na krevetu. Uskoro je u kabinu počela da ulazi voda, a ona je bila previše uplašena da bi se i pomerila. Opet ju je iznenadio Harvi. Stao je na vrata i držao je nešto u rukama. Teri Džo je uverena da je držao pušku i samo je gledao u kabinu.

U jednom trenutku samo se okrenuo i popeo se na palubu. Voda je Teri Džo došla do struka i bila je svesna da će se utopiti ako ne pobegne iz kabine. Jednom kad se uspela da se popne na palubu videla je da je Harvi već spustio čamac za spasavanje, a da brod tone.

"Drži ovo", oštro je naredio Harvi dok joj je u ruku stavljao uže do čamca za spašavanje. Ruke su joj se ukočile od šoka i ispustila je uže. Harvi se bacio za čamcem i ostavio je devojčicu od 11 godina samu na brodu koji tone. Usred Atlantika, okruženu telima mrtve porodice.

U tom trenutku ona se setila još jednog čamčića za spasavanje koji je na sreću ostao privezan. Poslednjim atomima snage dovukla se do čamca i gurnula ga je prema vodi. Šokirana događajima, zaboravila je da odveže čamac i brod ju je povukao u morske dubine. Na svu sreću, kanap je pukao i Teri Džo je isplivala na površinu. Nije imala hrane, nije imala vode, a na sebi je imala samo spavaćicu. Noć je provela drhteći, a jutro je donelo spas, ali i nove opasnosti.

Sablasne bliznakinje, medicinski fenomen: Jeziva sudbina najpoznatijih sestara! (VIDEO)

Foto: Youtube printscreen / World Source
Foto: Youtube printscreen / World Source

Uskoro je temperatura prešla 30 stepeni. Svakog sata usta su joj postajala sve suvlja, ali nije osećala žeđ.

Osećala je prazninu u želucu, ali nije osećala glad. Danima je bila na svom "splavu", a jednog dana videla je mali avion. Očajnički je počela da viče i maše, ali nije uspela da privuče pažnju pilota. Bespomoćno je plutala u kanalu Providens.

Struja ju je uskoro odvela prema Zalivskoj struji, a odatle ju je struja odnela prema pučini Atlantika. Danima se borila sa halucinacijama i više nije bila sigurna šta je san i šta je java. Četvrtog dana otvorila je oči i videla ogromnu senku ispred sebe. Činilo joj se da se polako pretvara u kita, ali bila je na izmaku snage i samo je utonula u dublji san. Čula je neke glasove u daljini i učinilo joj se da pluta. Tada je izgubila svest. Bila je spašena.

Džulijan Harvi spašen je nešto ranije. Samo dan nakon što je Bluebelle potonuo, tanker na putu za Portoriko je video Harvija koji je ispričao kako je on jedini preživeli sa nesrećnog broda koji je igrom slučaja potonuo. Nekoliko dana nakon toga, on je saznao da je i Teri Džo preživela. Odmah je počinio samoubistvo.

Policija je pretpostavljala da je ubio suprugu i sve moguće svedoke kako bi uzeo novac od osiguranja. Teri Džo je godinama kasnije otvorila srce i ispričala detalje sudbonosne večeri kada je na pučini okeana ostala siroče.

Iza zaključanih vrata ženskog manastira: Časna sestra iznela šokantne detalje o mučenju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs