Životna priča

Misterija tragične smrti popularne glumice: Svi se pitaju ko je bacio sa broda! (FOTO)

Nikom nije bilo jasno, zašto je njen suprug prošao nekažnjeno
Vip priča
08:40h Autor:
Misterija tragične smrti popularne glumice: Svi se pitaju ko je bacio sa broda! (FOTO)
Foto: Profimedia

Holivudska ikona i lepotica Natali Vud živela je turbulentno, a tako je i umrla - u do danas nerazjašnjenim okolnostima. Glumica se 29. novembra 1981. ukrcala na jahtu i sa suprugom Robertom Vagnerom i prijateljem Kristoferom Vokenom krenula prema ostrvu Katalina. Nikad se nije vratila kući.

Natali je prvu ulogu ostvarila kao petogodišnjakinja u filmu "Happy Land", a kasnije je zaigrala u filmu "Tomorrow if Forever" s Orsonom Velsom je za nju rekao da je "zastrašujuće nadarena" za glumu.

Njena majka, Ruskinja Maria Stepanovna je oduvek Natali agresivno podupirala da bude glumica i htela je od nje da napravi zvezdu. Majčine ambicije glumicu su kasnije u životu koštale "živaca", zbog čega se borila i s ovisnostima o alkoholu i tabletama.

Glumica je sa 18 godina upoznala svog budućeg supruga, Roberta Vagnera.

"Sećam se tačnog trenutka kada sam se zaljubio u nju. Bili smo na mom brodu. Pogledala me o oči, a bila je osvetljena tek lampom. Taj mi je trenutak promenio život," rekao je Vagner 2009. godine.

Tragična smrt jugoslovenske zvezde: Perhan nije dočekao svoj trideseti rođendan! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Obnovljena ljubav nije donela ništa dobro

Nakon godinu dana veze, par se venčao, ali brak je potrajao tek godinu dana. Razveli su se 1962. godine. Oboje su krenuli dalje.

Vud se udala za britanskog producenta Ričarda Gregsona s kojim je dobila kćerku Natašu (46). Ali samo godinu dana kasnije, brak je propao i završio razvodom. Natali je navodno saznala da ju Ričard vara sa svojom sekretaricom. Glumičine majka i sestra nagovarale su je da se vrati Gregsonu zbog svoje novorođene kćerke.

Vagner se u međuvremenu verio s kćerkom Frenka Sinatre, Tinom, te je osam godina bio u braku s glumicom Marion Maršal (87) s kojom je dobio kćerku Kejt (52).

Razvod Natali i Gregsona finalizovan je 1972. godine, a Natali odmah nastavlja vezu s Vagnerom. Par se ponovno venčao na leto iste godine, a Natali im je rodila prvu kćerku, Kortni Vagner, 1974.

Njihova veza je, kako su sami rekli, uvek bila "brutalno eksponirana", a njihova je obnovljena ljubav bila top priča. Natali je sve teže podnosila pritisak javnosti, ali i majke koja ju je terala da uzima uloge. U vreme kada se pomirila s Vagnerom, već je imala problema s alkoholom, a prestala je i da odlazi kod psihoterapeuta koji joj je godinama pomagao. Utehu je kasnije tražila u alkoholu i tabletama.

Zbog ličnih problema udaljavala se i od supruga, a snimajući film "Brainstorm" 1981., zbližila se s kolegom glumcem Kristoferom Vokenom.

Prva verzija događaja

Vagner, Natali i Valken odlučili su da vikend u novembru provedu ploveći do ostrva Santa Katalina. Od posade na brodu bio je samo kapetan Denis Davern.

Nakon što su celo veče pili, Vagner i Valken konačno su krenuli na spavanje. Pre nego je legao, Vagner je otišao kod supruge da joj poželi laku noć, ali nije je našao. Nekoliko sati nakon toga, 43-godišnju Natali pronašli su kako mrtva pluta u moru.

Glumičinu smrt policija je proglasila nesrećnim slučajem, alu u novembru 2011. ponovno su otvorili istragu nakon što je kapetan broda Denis Davern za NBC rekao da je Natali umrla nakon burne i nasilne svađe između Vagnera i Volkena. Svega devet meseci kasnije, uzrok smrti promenjen je iz slučajnog utapanja u utapanje i druge neutvrđene faktore.

Ljubomora ju odvela u smrt?

Svi osim kapetana pili su vino i mešali ga sa sedativom - utvrđeno je nakon nesreće. Trojac je noć proveo družeći se, sve dok nije buknula svađa između Vagnera i Valkena. Robert je u sukobu razbio bocu o sto. Zatim je između njih stala i Natali koja je nastavila da se svađa s Vagnerom. Volken je, prema iskazima policiji, tada otišao u svoju sobu i zaspao.

Kapetan je čuo žestoku svađu, ali je odlučio da paru da privatnost te je pojačao muziku kako ih ne bi čuo. Nakon što je njeno telo izvučeno iz okeana, utvrđeno je da je imala modrice po rukama i zglobovima te ogrebotine na vratu što pokazuje da je bila ozleđena pre nego što je pala u okean i utopila se pod sumnjivim okolnostima, navodi se u izveštaju koje je objavio Zavod za patologiju u Los Anđelesu.

"Mislio sam da je odlučila da pobegne zbog svađe ili da veže brodić jer smo usidrili. Tek kad je prošlo nekoliko sati, odlučio sam da je pronađem", ispričao je Vagner koji priznaje da je bio ljubomoran na odnos između Volkena i njegove supruge.

Telo Natali Vud pronađeno je iduće jutro na obali ostrva. Bila je obučena u spavaćicu. U krvi joj je pronađena mešavina alkohola i tableta.

Nema dovoljno dokaza

"Nije moguće isključiti nenasilni ili neplanirani ulazak u vodu... Budući da postoje brojna neodgovorena pitanja i ograničeni dokazi za sprovođenje istrage, patolozi smatraju kako bi se način smrti trebao ostaviti kao neodređen," piše u izveštaju.

Policija u Los Anđelesu izjavila je samo da je slučaj još otvoren, ali odbijaju komentirati nove dokaze. Valken, kao deo ljubavnog trougla, o nesreći je odbio da razgovara nakon prvog policijskog ispitivanja. Zbog toga su ga mediji prozvali i nemim svedokom.

Kapetan uveren da je suprug kriv

"Šta hoćeš?!? Je.... mi ženu, to hoćeš," Vagner je navodno vikao kapetanu pre nego je na rukohvat broda razbio bocu vina.

Kapetan Davern je sestri pokojne glumice, Lani Vud, rekao da nije video da Vagner tuče Natali, ali krivi ga za njenu smrt. Rekao je da je, dok su se oni svađali, bio na palubi broda Splendour i morao je da pojača muziku kako ih ne bi čuo kako se deru.

"Kad je pala u vodu nije nam dozvolio da je tražimo, da joj na bilo koji način pokušamo pomoći. Nismo smeli ni da pozovemo Obalnu stražu da je nađu. Hteo je da je nauči pameti," tvrdi bivši kapetan broda koji je uveren da je Natalina smrt povezana sa svađom sa suprugom.

"Natali se mnogo bojala vode. Dok smo bile male majka je plašila pričom kako će se utopiti ako noću ulazi u ovdu," rekla je Lana Vud koja ne želi da smrt njene sestre ostane nerazjašnjena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs