Obratite pažnju

Ako želite da vam Uskrs donese blagostanje i izobilje: Danas morate da uradite ovo! (FOTO, VIDEO)

One domaćice koje svojoj porodici žele sreću i zadovoljstvo, već danas će uraditi ovo
Lifestyle
22:36h Autor:
Ako želite da vam Uskrs donese blagostanje i izobilje: Danas morate da uradite ovo! (FOTO, VIDEO)
Foto: Shutterstok

Ljubitelji cveća opsednuti su sa novim trendom: gajenjem lala u vazi. Osim brzog rasta i cvetanja, prednost ovog divnog dekorativnog cveća je u tome što ga može gajiti bilo ko pošto je veoma jednostavno.

Sve što vam je potrebno za ovaj poduhvat je vaza u boji, lukovice lala u omiljenim bojama i voda.

Prvi korak: Staklenu vazu napunite dekorativnim kamenjem i školjkama radi lepšeg izgleda.

Drugi korak: Stavite lukovice na kamenje i naspite mlaku vodu ali samo do pola lukovice.

Treći korak: Vazu stavite na neko toplo i svetlo mesto, kao što je na primer prozorsko okno i čekajte dok lale ne procvetaju.

Četvrti korak: Povremeno dolivajte vodu lukovicama ali uvek samo do pola. Nikako ne smete da dopustite da lukovice ostanu bez vode.

Uskoro ćete imati divne rascvetale lale u raznim bojama koje će krastiti vaš sto ili prozorsko okno.

Ovaj cvet se ženi ne poklanja: U stanju je da donese nesreću!

Tulipani ili lale, oduvek su simbolizovali raskoš i bogatstvo. Stoga oni koji veruju u znake i simbole, rado ovaj cvet stavljaju na uskršnju trpezu kako bi prizvali blagostanje.

Ovaj cvet se lako povezuje sa izobiljem, ponosom i ambicijom, a pošto ovaj cvet simbolizuje proleće, u njemu vidimo sliku novog početka.

U Turskoj, za vreme vladavine sultana Ahmeda III lala je bila znak prestiža, a ovaj cvet je bio cenjeniji od ljudskog života. Taj period je u istoriji poznat i kao "doba lala". Legenda iz tog perioda kaže da su lale nastale tako što je princ Farhad bio zaljubljen u lepu sluškinju Širi koja je iznenada umrla. Nemogavši da podnese bol zbog gubitka svoje ljubavi, princ se baca sa najviše stene a svaka njegova kap krvi pretvara se u cvet lale krvavo crvene boje.

Bez obzira da li verujete u simbole, crvena lala je oduvek predstavljala vatrenu ljubav, dok je bela slala poruke čednosti i mira.

Domaćice koje žele mir i sreću svojim ukućanima, za Uskrs će obavezno na trpezu da stave ovaj cvet. Ali pošto veoma kratko traje, i teško ga je naći u cvećarama kada mu nije vreme, predlažemo da već danas lukovice ove biljke stavite u vazu sa vodom i do Uskrsa ćete uživati u njenim divnim cvetovima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs