Čudna povezanost

Staro verovanje otkriva: Šta nosite, takva će vas sreća pratiti!

Ako slučajno obučete komad odeće naopako, taj dan bi trebalo da vam bude srećan
Lifestyle 13.01.2017. - 17:03h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Thinkstock

Za tako retku pojavu kao što je petak 13. koja se dogodi do tri puta godišnje postoji jako puno priča i tekstova. To i ne čudi jer su teme u vezi sa praznoverjem izuzetno popularne. Tako čak postoji i povezanost između načina odevanja i sujeverja.

 

1. Nošenje odeće naopako

 

Ako slučajno obučete komad odeće naopako, taj dan bi trebalo da vam bude srećan. Kada vam neko ukaže na to da ste pogrešno obukli majicu, samo se nasmešite, ali grešku ne ispravljajte ukoliko želite da vas celog dana prati sreća. Isto važi i za čarape. Nenamerno oblačenje čarapa naopako smatra se dobrom srećom. Takođe ih onda morate tako nositi ceo dan da bi se sreća ostvarila.

 

Zašto voljenoj osobi ne smete da poklonite sat: Staro verovanje otkriva!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

2. Dugmad na odeći

 

Neparan broj dugmeta na odeći trebalo bi da vam donese posebnu sreću. Iako sumnjamo da ćete sada ići da brojite dugmiće i zašiti dodatno dugme u slučaju da je broj paran. Zanimljivo je da davanje i primanje dugmadi simbolizuje dugotrajno prijateljstvo, a još jedno praznoverje vezano za dugmiće je to da ako pronađete dugme treba da ga uzmete i stavite u džep jer je on onda znak vaše dobre sreće.

 

Osim dugmeta, dobru sreću bi trebalo da vam donese i omiljeni srećni novčić u džepu. Međutim, ko od nas poseduje "srećan novčić"?

 

3. Nošenje odeće s tačkicama

 

Ovo je jedno od najstarijih sujeverja vezanih za garderobu, a poznato je u različitim delovima sveta. Naime, smatra se da nošenje odeće s tačkicama privlači bogatstvo. Tako mali okrugli oblici zapravo predstavljaju mnoštvo novčića koje će se uskoro naći na vašem bankovnom računu.

 

8 znakova da ćete uskoro dobiti novac: Smeši vam se obilje ako stalno viđate ovo!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

4. Nošenje plave odeće

 

Neki smatraju da je plava boja srećna boja koja privlači uspeh. Nebo je plave boje te nošenje odeće u toj boji simbolizuje pogled prema gore, odnosno pogled prema bezbrojnim mogućnostima. Takođe, poznato je i da mlada na dan venčanja treba da nosi nešto plavo za sreću.

 

5. Nošenje cipela

 

Kada se pertle na vašoj obući uporno odvezuju iako ste ih već nekoliko puta dobro zavezali znači da bi trebalo da dobijete dobre vesti putem pošte. Stavljanje cipela na sto ili na krevet znači lošu sreću i možete da očekujete da ćete se uskoro posvađati s nekim. Nekako mislimo da ovo nije toliko povezano sa sujeverjemm već s higijenom, te se samo činila kao bolja ideja onome ko god se dosetio toga.

 

Sa njima vam nema sreće u životu: Ove stvari morate odmah da izbacite iz kuće!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Prema sujeverju, ako vam partner pokloni par obuće, vaša zajednička budućnost postaje upitna. Naime, to zapravo znači da vaš partner želi da odšetate iz veze. Ali, ne verujemo da bi vam baš poklonio par cipela da stvarno želi da raskine.

 

Jednom u životu treba da donirate par cipela osobi kojoj je to potrebno. Prema jednoj staroj izreci ako to ne učinite u idućem životu hodaćete bosi. Bez obzira na izreku i sujeverje, šta god da više ne nosite dajte u dobrotvorne svrhe. Sigurno će nekome poslužiti bolje nego vama.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs