Počnite što pre

Spasite se na vreme: Ovo je jedini način da nadmudrite hroničan stres!

Hronična briga nas blokira te se nalazimo u bezizlaznoj situaciji - mentalno, fizički, emotivno i bihevioralno
Lifestyle 12.08.2016. - 14:03h Autor: lisa.rs
Foto: Thinkstock

Istraživanje objavljeno u Britanskom medicinskom žurnalu otkriva da čak i izrazito nizak nivo anksioznosti povećava rizik od kardiovaskularnih oboljenja za čak 29 odsto, prenosi Lisa.rs.

 

Jedna studija Harvardskog univerziteta takođe pronalazi snažnu vezu između vitalnosti i stresa: vedriji ljudi skloni optimizmu su za 50 odsto manje izloženi riziku od srčanog udara.

 

Hronična briga nas blokira, te se nalazimo u bezizlaznoj situaciji - mentalno, fizički, emotivno i bihevioralno. U stanjima hroničnog stresa naše telo proizvodi veće količine hormona stresa koji utiče na nesanicu, gojaznost, ekcem, oslabljenu memoriju...

 

Jedan od načina da nadmudrimo stres jeste da ustanovimo neke zdrave navike u kom god segmentu života nam to bude prijatno da radimo - može biti zdava ishrana, vežbanje ili hobi. Ako pronalazimo bar trunku zadovoljstva u bilo kojoj aktivnosti, treba je uvesti kao našu zdravu naviku.

 

I ne treba da zaboravimo da se povremeno fokusiramo na sadašnji trenutak. Ovaj čin nam omogućava da se vratimo u trenutak koji nam je daleko lakše da savladamo u odnosu na one iz prošlosti koje ne možemo promeniti.

 

Žena osmislila životni plan 5:2: Novi trend zaludeo svet, menja život iz korena!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...