Astrologija u službi lepote

Uz pomoć horoskopa do savršene linije

Ukoliko imate problem sa viškom kilograma, možda će vam Zodijak pomoći da otkrijete šta vama prija kako bi lakše došli od figure iz snova
Lifestyle
14:04h Autor:
Uz pomoć horoskopa do savršene linije
Foto: Shutterstcok

Ukoliko ste mrzovoljni i lenji kada je reč o redovnim treninzima, dovedite svoju figuru u dobru formu uz pomoć astrologije.

Svi smo različiti, zato ono što će pomoći jednom Raku ili Biku neće ostalima, dok loše navike koje treba iskoreniti kod Vage ili Škorpije pomažu Ovnu ili Lavu.

Ovan

Kombinacija vežbi tela sa dijetom za vas je idealna, ali i jedina moguća opcija, ako želite da se dovedete u formu. Uz to ne zaboravite da unosite velike količine vode. Najbolje vam odgovaraju sportovi i aktivnosti koje nisu same sebi svrha. Zabravite teretanu. Bolje bi bilo da organizujete vikend planinarenje, krenite na izlet sa biciklom ili pođite negde na trčanje.

Bik

Prvo što trebate je da smanjite unos šećera, slatkiša, čokoladica, kolača i ostalih slasnih obroka. Za vašu zavisnost o slatkišima kriva je Venera, ali vi morate da naučite da kontrolišete želju za unosom velikih količina nepotrebnih kalorija. Pokušajte da umanjite unos ugljenih hidrata, zaljubite se u povrće i nabavite kućnu spravu za vežbanje.

Blizanci

Nađite partnera koji će vam pomoći da se držite plana vežbanja i prehrane i koji će vam to učiniti zabavnim. Grupne aktivnosti poput košarke ili fudbala ili vežbanje u paru, poput badmintona i tenisa mogle bi da vam odgovaraju. Blizanci mogu dobro da se provedu i u teretani sa prijateljem, a na raspoloženje kao i na stas dobro vam utiče grupno planinarenje ili biciklizam.

Rak

Najbolje bi bilo da skoknete do najbližeg bazena, a u povratku kući svratite do prodavnice i nakupujete povrće. Ako niste ljubitelj hloriranih bazena nabavite neku kućnu spravu za vežbanje ili sami osmislite plan vežbi koji će najbolje delovati na vaše kritične zone.

Lav

S obzorom na vaš ego i taštinu, vi najčešće odaberete dijete koje obećavaju ekspres rezultate, a i njih ste jedino u stanju da se pridržavate. S obzirom da su Lavovi skloni da brzo povrate izgubljene kilograme, kada smršate nastavite sa nekim vežbama za telo poput aerobika i pilatesa. Devica

Device moraju prvo da dovedu način ishrane u red. Mali, česti, uravnoteženi i pažljivo pripremljeni obroci će učiniti čuda za vaš metabolizam. Svakodnevna lagana fizička aktivnost najbolje vam odgovara kao npr. duge šetnje, plivanje, biciklizam, vožnja rolera ili neka vrsta kardio treninga u zatvorenom.

Vaga

Ako neko voli hranu, vi je volite. Ne možete ništa da isključite iz svog prehrambenog plana, jer nećete moći da prestanete da razmišljate o "zabranjenom voću". Jednak unos ugljenih hidrata, masti i proteina najbolje vam odgovara. Niste jutarnji tip, pa rane sate je najbolje da iskoristite za istezanje, a veče posvetiti nekom kardio treningu.

Škorpija

S obzirom na vaš hedonizam nužno je da se pogledate u ogledalu i shvatite da vam je dijete nužna. Smanjite unos kalorija, posebno onih iz masnoća. Energije imate na pretek, pa odabirite bilo koju aktivnost koja vam odgovara samo nemojte preterati.

Strelac

S obzirom na vaš dnevni ritam najbolje vam dogovara visokoproteinska dijeta. Mrzite zatvorene prostore pa višak energije i kalorija "ispucajte" na vazduhu. Trčite, plivajte, skačite, plešite, igrajte tenis, košarku, fudbal…bilo šta. Bitno je da ste u pokretu. Samo nemojte zaboraviti da pravilno dišete.

Jarac

Ako se neko može držati pravila i restrikcija to ste vi. Nema dijetnog plana koji je za vas bauk. Kolena su vam slaba tačka, pa umesto trčanja, krenite u dugu šetnju. Volite planinarenje, zar ne? A ako još niste probali onda idite na penjanje po stenama, bar onim umetničkim.

Vodolija

Mrzite i samu pomisao na reč dijeta, al s obzorom na vašu ljubav prema hrani s vremena na vreme treba vam neki plan u ishrani koji će vam ukloniti viškove. Pazite na promene u kilaži i na prvi kilogram viška vi smanjite unos kalorija. Volite ekstremne sportove, ali za njih je potrebna odlična fizička sprema. Zato vežbajte redovno u teretani pre nego što krenete u pravu akciju. Ribe

Vi jedete kad ste uzrujani, kad ste tužni, kad vas boli, kad vam je dosadno…. Hrana koju unosite trebala bi da vam pomogne da regulišete težinu i emocije. A sportove koje treba da uvedete su plivanje ili joga kako bi doveli svoj duh i telo u ravnotežu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs