Reiki izobilja

7 principa za život u blagostanju: Ovako ćete privući novac u svoj dom!

Ako imate strah od siromaštva, to znači da kod vas dominiraju misli o tome kako nećete imati novca, pa će vam se upravo to i dogoditi
Lifestyle
20:42h Autor:
Foto: Thinkstock

Novac nam je svima potreban za kvalitetniji život, mada ga vrlo često ne znamo ceniti  i odbijamo ga negativnom energijom.

 

U vreme materijalne krize sve je više ljudi koji prema novcu imaju kontroverzan ili negativan stav. Istovremeno ga žele i smatraju neophodnim, ali s druge strane smatraju da novac kvari ljude, piše Lisa.rs.

 

U osnovi ovog uverenja vrlo se često krije i razlog što mnogi nemaju onoliko novca koliko im je potrebno. U nastavku slijedi nekoliko važnih načela iz knjige “Energija novca – Reiki izobilja” koju je napisala Margarita Milenković, poznati reiki master učitelj:

 

1. Princip želje

 

Važno je znati za što vam je novac potreban. Potrebno je odrediti koliko novca vam je potrebno na mesečnom ili godišnjem nivou, i u vezi s tim poželjno je da jasno zamislite kako bi izgledao vaš život u izobilju.

 

2. Princip cilja

 

Potrebno je odrediti svoje materijalne ciljeve čije je postizanje uslovljeno novcem. Istovremeno je potrebno da budete svesni i svojih dubljih ciljeva koji se tiču sopstvenog postojanja i smisla života.

 

Ne smete dopustiti da vam materijalni ciljevi budu prvenstveni, već je važno da svoje ciljeve birate u skladu s potrebama svoje duše, a ne ega.

 

Ubogi siromah ili milijarder, od tebe zavisi: Gde ćeš biti za 10 godina!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

3. Princip odluke

 

Budite odlučni u svojoj nameri da osetite život u bogatstvu, jer je to najznačajniji korak koji mora napraviti svako ko želi stupiti na stazu materijalnog blagostanja.

 

4. Princip misli

 

Jedan od osnovnih principa je da u svoj život privlačite ono o čemu najviše razmišljate. Ako imate strah od siromaštva, to znači da kod vas dominiraju misli o tome kako nećete imati novca, pa će vam se upravo to i dogoditi. S druge strane, ako verujete da ćete imati onoliko novca koliko vam je potrebno da zadovoljite sve svoje potrebe koje novac može da podmiri, onda ćete ga sigurno i privući u svoj život.

 

5. Princip osećaja

 

Isto kao što privlačite ono što mislite, tako privlačite i ono što osećate. Ako u vama dominiraju pozitivne emocije, dobre vibracije i osećaj radosti i sreće, nema sumnje da ćete u svoj život privlačiti sve ono što vam je potrebno.

 

6. Princip unapređenja vlastitih sposobnosti

 

Koliko god da je bitno što mislite i osećate, nećete mnogo postići ako izostaje poslednji korak – akcija. Zato je važno da ulažete u sebe i razvoj vlastitih veština, talenata i potencijala, kao i biti dovoljno kreativni pronaći nove načine za zaradu.

 

7. Princip zahvalnosti

 

Zahvalnost je jedan od univerzalnih principa kojim privlačimo još više dobrog u svoj život. Uvek budite zahvalni za sve što imate, ali i za ono što nemate, jer je i to u skladu s onim što vi jeste.

 

Baš zato umesto da se žalite na to što nemate dovoljno novca, podsetite se da ga ipak imate u određenoj meri i budite za to zahvalni. Gledajte kako će se vaša finansijska situacija popravljati od trenutka kada se umesto na ono što nemate, usredsredite na ono što imate.

 

Evo kako da zadržite novac u kući: Ispoštujte ovih 10 saveta!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs