Feng šui otkriva

Zbog ovoga nemate novac: 3 jednostavna načina da ga privučete u svoj život!

Mnogi od nas imaju naviku da gužvaju novčanice po džepovima ili ostavljaju na raznim mestima po kući, ne ceneći ga dovoljno
Lifestyle 19.08.2016. - 17:57h Autor: lisa.rs
Foto: Thinkstock

Feng šui se ne odnosi samo na položaj nekih predmeta u domu, već i na naš odnos prema životu. Sledećih nekoliko saveta će pomoći, tvrde Feng šui stručnjaci, da energija novca brže poteče kroz vaš dom, piše Lisa.rs.

 

1. Koristite žive boje u delovima stana u kojima obavljate poslove u vezi sa novcem

 

Feng šui majstori uvek naglase "područje novca" bojama i to zelenom i ljubičastom. Zeleno je boja vitalnosti i rasta, a ljubičasta predstavlja bogatstvo.

 

U kuhinji nađite mesta za činiju s grožđem – idealno je da pomešate belo (zeleno) i crno (ljubičasto) grožđe, a kad prođe sezona ovog voća zamenite nekom lepom replikom u bojenom drvetu ili staklu.

 

Ove začine i biljke unesite u kuću: Oteraćete nesreću i siromaštvo!

 

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

2. Pažljivo rukovanje novcem je glavni savet u feng šui filozofiji

 

Mnogi od nas imaju naviku da gužvaju novčanice po džepovima ili ostavljaju na raznim mestima po kući. Kad počnete da zapostavljate novac, i on će početi da zapostavlja vas. Zato vodite računa da su vam priznanice uvek lepo složene, spakujte kućne račune u lepe koverte ili plastične futrole u živim bojama. Držite ih na levoj strani pisaćeg stola, gde je vaše mesto novca u radnom prostoru.

 

Stvari koje privlače nesreću i siromaštvo u vaš dom: Nikada vam ne bi palo na pamet!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

 

3. Novac je vrsta energije, a važno je ne samo da je imamo već i da protiče kroz naš život

 

Ako nemate dovoljno novca da poklanjate i trošite, sigurno je da možete da poklonite drugima malo svog vremena ili pažnje. A okean se sastoji od hiljada kapi, zapamtite. Zato svake večeri provedite nekoliko minuta u zahvalnosti za ono što imate i razmišljanju o tome šta biste mogli da poklonite drugima. Bogatstvo nije uvek u tome da dobijemo ili imamo više, već da nađemo i pozitivnu stranu u onome što već imamo. Kako budete osećali veću zahvalnost za ono što imate, tako će u vaš život priticati više novca, ali i osećaja zadovoljstva.

 

Svaka kuća mora da ima ovu biljku: Krasula donosi novac!

 

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...