Negativna energija

7 stvari koje privlače siromaštvo u vaš dom: Rešite ih se odmah!

Sređen dom znači i sređene misli i harmoniju u vazduhu, stoga obratite pažnju na ovo
Enterijer 13.07.2016. - 13:22h Autor: lisa.rs
Foto: Profimedia

Vrlo često nismo svesni da u domovima imamo predmete takozvane "energetske vampire" koji iz kuće teraju sreću i blagostanje.

 

Male izmene u vašem domu, mogu da privuku obilje pozitivne energije i blagostanja.

 

Kako bi u vašem domu i porodici zavladala samo pozitivna energija evo kojih 7 stvari (ili loših navika) donose negativnu energiju u dom, prenosi Lisa.

 

1. Prljava garderoba u uglu sobe

 

Ovo je jedna od prvi stvari na koju feng šui stručnjaci upozoravaju kada je primete u kući. Možda jeste najlakše ćušnuti prljavu odeću na pod u uglu sobe, ali treba da znate da se na tom mestu odliva i pozitivna energija iz doma. Trebalo bi da u svakoj porodici postoji prostor gde će se odlagati prljava garderoba za pranje, bolje je da imate i kantu za to u dvorištu nego prljave čarape po ćoškovima soba.

 

Psihički vampiri: 5 tipova ljudi koji će isisati svu energiju i sreću iz vas!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

2. Cipele poređane ispred vrata

 

Bez obzira da li su poređane uz spavaću sobu ili bilo koju drugu ovi predmeti su pravi "energetski vampiri" pogotovo ako su prljavi.

 

3. Hrpa starih novina, magazina, papira i knjiga

 

Novine bacite u kantu za smeće čim ih pročitate, savetuju feng šui stručnjaci. Ukoliko sakupljate magazine ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne podu ili uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti doneće lošu energiju.

 

10 navika sa kojim trujete svoj dom: Dokaz da negativna energija živi u vašoj kući!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

4. Naprsli ili okrnjeni tanjiri, činije i čaše

 

Polomljeno posuđe donosi lošu energiju ko god da ga koristi, tvrde feng šui stručnjaci. Radije kupite najjeftiniji novi komplet nego da koristite skup ali oštećen komplet sudova. Korišćenje ovakvog posuđa može doneti uticati na karijeru ili finansije.

 

5. Prazne tegle pirinča, soli i šećera

 

Svima nam se dešava da nam zalihe najneophodnijih namirnica nestane, međutim feng šui učitelji kažu da nikada ne treba dopustiti da vam tegle u kojima držite pirinač, so i šećer budu potpuno prazne. Police sa praznim teglama u kuhinji utiču na sreću i harmoniju u porodici.

 

Unose nemir, nesreću i bedu u vaš dom: Sitnice koje morate da promenite!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

6. Mesto za sedenje ili spavanje ispod grede

 

Drvene grede su jedan od omiljenih dizajnerskih elemenata koji rado i četo viđamo u domovima. Međutim, ukoliko postavite sofu ili krevet ispod ovog detalja znajte da su otrovne strele negativne energije usmerene ka vama, objašanjavaju feng šui stručnjaci.

 

7. Skromne porcije pirinča u tanjiru

 

Kada služite hranu gostima ili ukućanima pobrinite se da svaki član ima hrane više nego dovoljno. Ovo pravilo najpre važi za pirinač. Po feng šui načelima, nedostatak pirinča u tanjiru znači i nedostatak blagostanja. Ukoliko pretekne pirinča, dajte ga kućnim ljubimcima ili sačuvajte pa odneste onima koji su gladni.

 

Svaka kuća mora da ima ovu biljku: Krasula donosi novac!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...