Uznemirujuća priča

Roditelji je na silu udali za duplo starijeg muškarca: Sa samo 15 godina ostala sam u drugom stanju

"Do tada nikada o tome nismo pričali, nisam imala pojma šta će se dogoditi. Kad je moja sestra otišla od kuće i udala se, nisam imala pojma šta se dogodilo," ispričala je Rubi za Daily Mail.
Lifestyle
02:06h Autor:
Roditelji je na silu udali za duplo starijeg muškarca: Sa samo 15 godina ostala sam u drugom stanju
Foto: Profimedia

Rubi Mari, koja danas ima 33 godine i živi u Engleskoj, prisetila se tog perioda kada je imala 15 godina, a roditelji su joj najavili put u Bangladeš dok se ona neizmerno radovala prvoj vožnji avionom, piše Daily Mail.

Ali kad su stigli, tamo dočekao je šok. Roditelji su je prisilili da se uda za dvostruko starijeg muškarca kako bi popravila ugled svoje porodice nakon što je njena 17- godišnja sestra otišla od kuće kako bi se udala za svog verenika.

"Do tada nikada o tome nismo pričali, nisam imala pojma šta će se dogoditi. Kad je moja sestra otišla od kuće i udala se, nisam imala pojma šta se dogodilo," ispričala je Rubi za Daily Mail.

Dodala je da su joj roditelji rekli kako moraju daleko da otputuju kako bi pobegli od skandala, ali ni sanjala nije koliko će daleko njihove namere otići.

"Tad sam uživala u vremenu koje sam provodila sa svojim prijateljima. Tek sam počela učiti o životu, a brak mi je bio zadnji na pameti," ispričala je.

Najtužnija mlada na svetu: Keda (17) na silu udata za oženjenog policajca (47)! (FOTO, VIDEO)

Prisetila se kako se osećala kad su je roditelji prisili na venčanje sa čovekom kojeg nikad ranije nije videla.

"Bila sam ponižena, nisam ništa razumela. Kad me tata pitao da li mislim kako bi bilo divno da se udam, bacila sam tanjir na pod jer smo sedili za stolom i ljutito odjurila u sobu kao svaka tipična tinejdžerka. Mislila sam da se šali," govori Rubi.

Iako je mislila da će se brzo vratiti kući, ubrzo je shvatila da joj roditelji traže prosce jer su u kuću u kojoj su boravili počeli dolaziti muškarci koji su nudili svoje sinove kao potencijalne muževe.

Ubrzo se pojavio neko ko se njenim roditeljima svideo, a rođak joj je rekao da je bolje da se ne protivi njihovoj odluci jer bi je mogli da je kazne.

"Rekao mi je da se ponašam kao da mi je sve to sasvim u redu, pa sam to i učinila. S muškarcem kojeg su mi predstavili venčala sam se dve nedelje kasnije," ispričala je.

Dodala je da se osjećala kao objekat i živa lutka. Pošto se od nje očekivalo da već prvu noć konzumira brak, jer je svom mužu morala da popusti.

Pošto joj nisu dopustili da pije kontracepcijske pilule, Rubi je sa vremenom ostala u drugom stanju.

"Bilo je to ponižavajuće, osećala sam se kao prostitutka," zaključila je.

Tokom njene trudnoće i ona i suprug oboleli su od gripa, a patili su od popriično teških simptoma. Rubi se zbog bolesti morala vratiti u Veliku Britaniju i potražiti medicinsku pomoć. Tada je iskoristila priliku i uzela prekomernu dozu paracetamola jer je poželela da sebi okonča život, ali i trudnoću.

Nakon što joj se stanje stabilizovalo, dete je rodila tri nedelje ranije sa teškim oblikom žutice. Doktori su Rubi i bebi dijagnostifikovali citomegalovirus, a doktori su joj rekli da je dete rođeno sa hendikepom. Kad ih je upitala o čemu je reč, samo su joj rekli da će vreme pokazati.

Nikada nije preboleo smrt supruge: Porodična tragedija slavnog glumca! (FOTO)

Kad je njna devojčica napunila dva meseca, Rubi je pobegla od kuće sa drugim partnerom.

"Videla sam ga kao izlaz iz svoje boli," ispričala je Rubi.

Roditelji su se odrekli Rubi jer, kako su joj rekli, osramotila je porodicu, pa sa njima nije komunicirala nekoliko godina. Sa vremenom joj se javio i suprug koji je želeo da mu se vrati i živi sa njim i njegovom porodicom.

"Bojala sam se i nisam htela biti nečija sluškinja," rekla je ona.

Odbila je da pristane na to, a brak je sa vremenom poništen jer je Rubi u vreme venčanja bila maloletna. Tada je ušla u pomalo nestabilnu vezu koja je trajala pet godina, a nakon raskida započela je sa obnovom svog života.

Posvetila se obrazovanju i karijeri modela, a početkom februara ove godine dobila je titulu Mis Galaksi UK.

Nada se da će svoju titulu moći iskoristiti za pomoć devojkama koje su bile žrtve prisilnih brakova i pokazati im kako se mogu izboriti protiv takve situacije.

"Oduvek sam sve negativno u životu pretvarala u pozitivu," zaključila je.

Rubi se danas skrasila sa novim partnerom i ima 14-godišnjeg sina iz prošle veze. Kćer koju je dobila u neželjenom braku danas ima 16 godina i potrebna joj je pažnja i pomoć 24 sata dnevno. Gluva je, komunicira samo preko slika i pokreta, ali Rubie kaže da je njena devojčica jako srećna.

"Ona je moja terapija. Poput sunca. To je ona meni," zaključila je Rubi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs