Obratite pažnju

Privlače nesreću, siromaštvo i bolest: Rešite se što pre ovih kućnih navika!

Sve dok se materijalno i emocionalno držimo starih beskorisnih osećanja, neće biti mesta za nove mogućnosti
Lifestyle
18:10h Autor:
Foto: Shutterstock

Koncepcija čistoće u filozofiji Feng šui podrazumeva i generalno sređivanje: sortiranje stvari tako da sve imaju svoje mesto, popravke pokvarenog, bacanje nepotrebnog, neupotrebljivog i svega što nije u funkciji, što nam se ne sviđa ili ga ne koristimo duže vreme.

 

Nered ulazi u ljudsko bioenergetsko polje, prouzrokuje neorganizovano, haotično razmišljanje, kao i jednu nevolju za drugom. Navika da čuvamo, skladištimo i sakupljamo nepotrebne stvari koje ne koristimo (pod izgovorom da će nam možda jednog dana zatrebati) ukazuje na to da duboko u sebi imamo naviku da čuvamo strah, tugu, nezadovoljstvo, brigu. Na taj način šaljemo dve poruke svom mozgu i svom životu: da ne verujemo u sutra i da mislimo da novo i bolje nije za nas.

 

Staro srpsko verovanje: Šta nikako ne smete da dozvolite u svojoj kući!

 

Sve dok se materijalno i emocionalno držimo starih beskorisnih osećanja, neće biti mesta za nove mogućnosti.
Tendencija prenatrpanosti prostora (izuzev očiglednih razloga kada više članova živi na malom prostoru) povezana je s instinktom samozaštite i ograđivanja od drugih usled osećaja nesigurnosti.

 

Šta nam je zaista potrebno da bismo se osećali srećno i sigurno i koliko smo svesni da nas upravo gomilanje stvari sprečava da to postignemo?

 

Stvari ispod kreveta snažno će da remete naše zdravlje, a potreba da se stvari ređaju na police (pogotovo one iznad radnih stolova i kreveta) izazvaće konstantnu strepnju od nečeg neočekivanog.

 

Kada pretrpamo centar, severoistok ili jugozapad svog prostora, onda smo previše zabrinuti za svoje zdravlje i najčešće ugrožavamo funkcije pankreasa, želuca ili slezine.

 

Stvari koje odbijaju novac iz vašeg doma: Evo zašto ste okruženi lošom energijom!

 

Nered na zapadu ili severozapadu često će nas stavljati u konfliktne situacije zbog nekontrolisanosti, a pluća i debelo crevo postaju osetljiva tačka.

 

Pretrpan sever ograničava naše potencijale, sprečava nas da jasno izražavamo svoja osećanja, donosi strahove i probleme s bešikom i bubrezima.

 

Istok i jugoistok će na gomilanje stvari da uzvrati neodlučnošću, konfuzijom, potisnutim besom, ali i disfunkcijom jetre ili žučne kese.

 

Nered na jugu donosi problematično i nasilno ponašanje, izostanak priznanja, omalovažavanje i poremećaj u radu srca, tankog creva i imunog sistema.

 

Nisu stvari te zbog kojih život stagnira, nego stav čuvanja i zadržavanja. Kada nešto čuvamo, zapravo razmišljamo o potrebi, siromaštvu, verujemo da će nam sutra to nedostajati i da nećemo moći da ispunimo te potrebe.

 

Izbacite siromaštvo iz doma: 8 jednostavnih stvari koje svako može da uradi!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...