Učinite nešto za sebe

Za bolji život vam treba samo 30 minuta: Odmah učinite ovih 5 koraka, oduševićete se!

Bez ustezanja recite nekome koliko ga cenite ili mu zahvalite za nešto. Videćete, dogodiće se magija
Lifestyle
20:58h Autor:
Za bolji život vam treba samo 30 minuta: Odmah učinite ovih 5 koraka, oduševićete se!
Foto: Shutterstock

Svake godine kada dođu praznici, sve nas uhvati euforija, zbog koje na kraju završimo pod stresom i pritiskom, što neizbežno utiče i na naše zdravlje i emotivno stanje.

Da se to ne bi dogodilo, potrebno je da pronađemo vreme za sebe i malo se opustimo.

Hafington post prenosi 5 načina kako da poboljšate zdravlje i budete srećniji tokom sledeće godine, a kao osnovni uslov ističe da morate početi odmah. Ne odbacujte ideju odmah - stručnjaci kažu da treba dnevno da izdvojite samo 25 minuta, a toliko svako može!

1. Uživajte u obrokuUmesto da se budete opterećeni kalorijama i dijetom, pokušajte da se ponovo povežete as vašim telom kroz "svesno jedenje". To podrazumeva usmeravanje pažnje na iskustvo jedenja, a ne na ono što jedete. I jedite polako, bar 11 minuta!

Da vam 2016. bude najbolja godina do sada: 13 stvari koje morate da ostavite za sobom!

2. Vežbajte bar 7 minuta

Ljudi uglavnom preskaču vežbanje pod izgovorom da nemaju vremena. To je potpuno neprihvatljivo, jer bilo koja količina vremena koju potrošite na fitnes dobro će vam doći.

3. Očistite kuću na brzinu

To ne mora da bude generalno sređivanje koje uključuje i pomeranje nameštaja, ali možete da sredite dom na brzaka za samo 8 minuta - očas posla pređite krpom po svim površinama da obrišete prašinu, otvorite širom prozor i malo usisajte. Bićete iznenađeni kolika će razlika biti u pitanju, a i osećaćete manje stresa ukoliko boravite u čistijem prostoru.

Ne budite rob drugim ljudima: Evo kako da ugađate samo sebi i nađete potpunu sreću!

4. Pišite dnevnik

Za ovu aktivnost treba da izdvojite samo tri minuta dnevno. Pišite bez prestanka, zabeležite svoje misli i osećanja, a na kraju ćete se bolje i osećati.

5. Recite hvala

Bez ustezanja recite nekome koliko ga cenite ili mu zahvalite za nešto. Videćete, dogodiće se magija - i vama i osobi kojoj ste to rekli popraviće se raspoloženje odmah! Za to vam treba samo jedan minut!

Čemu se nada Nik Vujičić: Jedini savet za srećniji život! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs