Otvorite um

ISPRAVKA: Ovo NISU poslednje reči Stiva Džobsa!

Ovo su NISU poslednje reči najbogatijeg čoveka na svetu. Na društvenim mrežama i dalje kruži godinama star izmišljeni citat poslednjih reči Stiva Džobsa, osnivača kompanije Apple

Lifestyle
12:00h Autor:
Foto: Profimedia

Različite verzije ovog citata se godinama dele na društvenim mrežama na našem govornom području.

Jedan od tih citata je i ovaj:

"Ja sam dostigao vrhunac uspeha u poslovnom svetu. U očima drugih, moj život je oličenje uspeha.Međutim, osim posla, imao sam malo radosti. Na kraju, bogatstvo je samo činjenica života na koju sam navikao.U ovom trenutku, dok ležim u bolničkom krevetu i prisećam se celog svog života, shvatam da su sva priznanja i bogatstva koje sam uzeo s toliko ponosa izbledela i postala beznačajna pred licem predstojeće smrti.

U tami, dok gledam u zelena svetla aparata za održavanje života i slušam zujanje mehaničkih zvukova, ja osećam dah Boga smrti koji mi se približava.

Sada znam, da kad steknemo dovoljno bogatstva za čitav naš život, treba da tragamo za drugim stvarima koje nisu vezane za bogatstvo… To treba biti nešto puno važnije:

Stiv Džobs nije dozvoljavao svojoj deci da koriste tablete i Ajfone: Razlog će vas oduševiti!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Možda međuljudski odnosi, možda umetnost, možda san iz mlađih dana

Konstantno traganje za bogatstvom će samo preokrenuti osobu u uvrnuto biće, poput mene. Bog nam je dao čula da osetimo ljubav u svačijem srcu, a ne iluzije koje nam donosi bogatstvo.

Bogatstvo koje sam osvojio u životu ne mogu poneti sa sobom. Ono što mogu poneti su samo uspomene kao rezultat ljubavi. To je pravo bogatstvo koje će vas pratiti, biti uz vas, dati vam snagu i osvetliti put da idete napred.Ljubav može putovati hiljadu kilometara. Život nema ograničenja. Idite gde želite. Dostignite visine koje želite dostići. Sve je u vašem srcu i u vašim rukama.

Koji krevet je najskuplji na svetu? – "Bolnički krevet".

Možete zaposliti nekoga da vozi auto za vas, da vam zaradi novac, ali ne možete imati nekoga da nosi bolest za vas. Materijalne stvari koje se izgube mogu se pronaći. Ali postoji jedna stvar koja se ne može nikada pronaći kada se izgubi, a to je – "Život".

Otkrivena mračna tajna Stiva Džobsa: Zbog ovoga su ga mrzeli! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kada osoba ide u operacionu salu, ona shvati da postoji jedna knjiga koju tek treba završiti sa čitanjem – "Knjiga zdravog život".

U kojoj god fazi života da se nalazite, vremenom će doći dan kada ćete se morati suočiti s time da se zavese spuštaju.

Čuvaj ljubav za svoju porodicu, ljubavnu vezu, ljubav za svoje prijatelje… Čuvajte sebe. Brinite o drugima." KRAJ CITATA.

Ovo NIJE oproštajno pismo Stiv Džobsa. Ovo NISU njegove poslednje reči.

Stiv Džobs, jedan od osnivača kompanije Apple, umro je 5. oktobra 2011. godine od karcinoma pankreasa. Citat koji navodno sadrži njegove poslednje reči kružio je internetom i na drugim jezicima. Prema pisanju portala Snopes, na engleskom jeziku se prvi put pojavio u novembru 2015. godine, četiri godine nakon Jobsove smrti.

U analizi objavljenoj 8.11.2015. godine, ovaj se portal bavio verzijom koja se tada delila i na našem govornom području, a koju su preneli i portali.

Snopes takođe navodi da je Džobsova sestra Mona Simpson pomenula njegove zadnje reči u govoru na njegovoj sahrani. Ovaj govor je objavio i Njujork Tajms. U njemu se navodi:

Stivove poslednje reči, satima ranije, bile su jednosloženice, ponovljene tri puta. Pre nego što je otišao, gledao je u sestru Pati, zatim dugo u svoju decu, u svoju partnerku Lorin, a onda preko njihovih ramena. Stivove poslednje reči bile su: “Oh wow. Oh wow. Oh wow”.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...