Razmislite o njima

20 stvari koje vas čine srećnim, a ne koštaju ništa: Bogatstvo vrednije od novca!

Možda vam se čini da toga nema puno, ali ako se osvrnete oko sebe videćete da ima mnogo toga što se novcem ne može kupiti
Lifestyle
16:46h Autor:
20 stvari koje vas čine srećnim, a ne koštaju ništa: Bogatstvo vrednije od novca!
Foto: Shutterstock

Poslednjih dana mnogo čitamo i slušamo o troškovima života. Čini se kako je sada važnije nego ikad biti zahvalan na onome što imate i stvarima koje ne koštaju ništa.

Možda vam se čini da toga nema puno, ali ako se osvrnete oko sebe videćete da ima mnogo toga što se novcem ne može kupiti.

Svako će vam reći isto: novac čini život lakšim, ali ne kupuje i sreću.

1. Pogled koji vam uputi vaš pasZnate onaj tužni pogled pun ljubavi, koji otapa i najokorelije srce?!

2. LjubaznostPonudite svoje mesto u autobusu nekom, pridržite vrata, nasmešite se. Što je najbolje od svega, jednako se dobro osećate kada ste ljubazni, kao i kada je neko ljubazan prema vama.

Zapis star 800 godina: Jedini način da živite srećno i mirne savesti!

3. Članstvo u biblioteciOno ne košta gotovo ništa, a možete pročitati celu biblioteku, pristupiti najvećim umovima prošlosti, zaviriti u svetske tajne i misterije, upoznati daleke krajeve…

4. Šetnja prirodomNe samo da istraživanja pokazuju kako boravak u prirodi smanjuje stres i reguliše krvni pritisak, nego priroda raščišćava um i daje novu perspektivu na život.

5. KoketiranjeNije važno jeste li u dugogodišnjem braku ili slobodni, šarmirati možete uvek.

6. VremeVreme je najvrednija imovina koju imamo. Nemojte ga traćiti uzalud, na ljude i stvari koja ga ne zaslužuju.

50 ubica sreće, kradu vam sve šanse za uspeh: Lista stvari koje odmah treba da pobacate u smeće!

7. KupkaPonekad jedina stvar koja nam pomaže da prebrodimo dan je saznanje da ćemo u miru uskoro moći pod tuš.

8. Tišina i osamljenostMožete se malo udaljiti od svega i uživati u društvu samih sebe.

9. Stari prijateljiOni vas znaju iz doba kada ste imali katastrofalnu frizuru, mogu vas nazvati u 2 ujutro, nasmejati do suza i znaju da čuvaju vaše tajne.

10. Novi prijateljiOni nisu čuli anegdotu o padu s bicikla previše puta, pa unose novo uzbuđenje i nove stvari u vaš život.

11. Kratak popodnevni sanAko odremate malo u čistoj posteljini dok zraci zalazećeg sunca prodiru kroz prozor ili dok kapi kiše lupaju od prozore, osećaće te se kao u raju.

Lista stvari koje odmah treba da počnete da radite: Ostatak života biće vam mnogo bolji!

12. Svest o sebiNaravno, trebalo bi da prođete kroz duge godine da biste tačno saznali ko ste i da biste se dobro osećali u svojoj koži. Ako još niste sada je prilika da istražujete.

13. JesenJesen je čarobna, i koliko god Novu godinu službeno obeležavali, jesen je zapravo vreme novih ljubavi, novih početaka, novih odluka...

14. OproštajPriznati da ste pogrešili, ali takođe dozvoliti drugima da pogreše donosi olakšanje koje će vam ulepšati dan.

15. Ljubljenje...i sve drugo što dolazi pre i posle.

16. SamopouzdanjeSamopouzdanje ne dolazi od novog para cipela, nego iznutra. Ali to već odavno znate.

Postavite sebi samo jedno pitanje: Odgovor će vam otkriti da li ćete biti srećni u dubokoj starosti!

17. PorodicaNebo zna da vas ponekad izluđuju, s nekim članovima se slažete bolje, a s nekima lošije, ali nema lepšeg osećaja nego kada se vratite s porodničnog okupljanja znajući da vas oni bezuslovno vole, poznajući vaše mane ili vrline.

18. RazumevanjeDa li se sećate one scene iz Avatara kada dama u plavom stavi ruku na glumčeva prsa i kaže "Razumem te"?Kakav je to samo osećaj!

19. Zalazak i izlazak suncaSvaki dan iznova bez ikakve ulaznice i pretplate možete uživati u najlepšim prizorima na svetu.

20. Osećaj da ste dali sve od sebeŽivot može biti komplikovan i težak, ali osećaj ponosa i samozadovoljstva kada znate da ste dali svoj maksimum milion puta je bolji od bilo kakve spoljašnje manifestacije uspeha.

Ne dopustite da vam zagorčaju život: Ove tri negativne misli morate odstraniti zauvek!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs