Vredi pročitati

Umorni od svega, na ivici snage, dosta vam je života: Istina koja će vas trgnuti!

Nakon određenih godina, svi smo sve više armija slomljenih srca i bolnih duša, koji očajno traže harmoniju
Lifestyle 10.10.2015. - 17:25h Autor: uspesnazena.com
Foto: Shutterstock

Ukoliko ste došli do tačke kada možete da uhvatite sebe kako svakog dana ponavljate da vam je dosta i da ste umorni od svega, na pravom ste mestu!

 

Ovaj tekst pomoći će vam da na umor pogledate iz malo drugačijeg ugla. Duboko udahnite, pročitajte i delujte, prenosi portal Uspešna žena.

 

"Svet u kojem živimo, veoma iscrpljuje. On nije zahvalan. Umorni ste, čak i od toga što živite u njemu. Umorili ste se jer previše volite, brinete, dajete se svetu, koji ništa ne pruža zauzvrat. Umorili ste se od neizvesnosti. Od monotonije svakodnevnog života.

 

Nekada ste bili puni svetlih nada, optimizam je nadmašivao cinizam, bili ste spremni da dajete iznova i iznova. Ali, slomljeno srce, neispunjeno nekim obećanjem, neuspeli planovi - sve vas je to, postepeno, vraćalo sa nebesa na zemlju. Svet nije uvek bio dobar prema vama i gubili ste više nego što ste dobijali, a sada više nemate nikakvu inspiraciju da to ponovo pokušavate...

 

Noge te uvek nose tamo gde te srce vuče: 10 keltskih mudrosti za sva vremena!

 

Istina je da smo svi umorni. Svako od nas. Nakon određenih godina, svi smo sve više armija slomljenih srca i bolnih duša, koji očajno traže harmoniju.

 

Želimo više, ali previše smo umorni da tražimo. Ne sviđa nam se gde se sada nalazimo, ali suviše smo uplašeni da počinjemo nešto ispočetka. Treba da preuzmemo rizik, ali bojimo se da se sve oko nas može, jednostavno, raspasti. Na kraju krajeva, nismo sigurni koliko puta ćemo moći da počnemo sve iznova.

 

Umorni od igara koje igramo, laži koje pričamo, nesigurnosti koju pružamo jedni drugima. Mi ne želimo da stavljamo masku, ali ni da ostajemo naivne budale, takođe nam se ne sviđa. Preostaje nam da igramo mrske uloge i pretvaramo se, jer nismo sigurni u svoj izbor.

 

Znamo koliko je teško nastavljati nešto da radimo, i pokušavati da preduzmemo nove i nove akcije kada su mentalne snage na izdisaju. A oni optimistični ideali, negovani nekada, sada izgledaju beznadežno i glupo. Ali, kada ste već toliko blizu predaji: napravite još jedan pokušaj, poslednjim atomom snage.

 

Mnoge bolesti kriju se iza umora: Jednostavan test otkriva koliko je vaše stanje ozbiljno!

 

Mi  mnogo više volimo život nego što možemo da zamislimo, i to je neosporna istina. U stanju smo da dajemo više ljubavi, više nade, više strasti, nego što dajemo sada. Želimo momentalne rezultate, i predajemo se ako ne vidimo efekte. Osećamo razočaranje zbog nedostatka povratne informacije i jednostavno, odustajemo od svih pokušaja.

 

Shvatite da niko od nas ne može biti inspirisan svaki dan. Svi se mi iscrpljujemo. Svi mi padamo u razočaranja. Svi se umaramo. Činjenica, ako ste na izmaku snage i umorni ste od života, uopšte ne znači da stojite u mestu.

 

Svaki čovek kojem ste se ikada divili, barem jednom je osetio poraz u potrazi za svojim snovima. Ali, to ga nije sprečilo da ostvari svoje ciljeve. Ne dozvolite sebi da odustanete bez obzira šta god da ste radili, da li su to svakodnevni rutuali ili realizacija grandioznih planova.

 

Kada ste umorni, krećite se polako. Krećite se mirno, bez žurbe. Ali ne zaustavljajte se. Umorni ste iz sasvim objektivnih razloga. Umorni ste, jer mnogo toga želite da radite i menjate. Umorni ste zato što rastete.

 

I jednom, ovaj rast moći će da vas zaista nadahne."

 

Izborite se sa stresom i problemima: Mudra priča psihologa koju svako treba da pročita!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...